Könnyebb a vártnál

Utolsó módosítás: 2021. március 19.

A jó első félidő döntően hatott a Tempo KSE elleni hazai bajnokin.

 

Továbbra sem mondhatni, hogy a legjobb előjelekkel készült volna aktuális bajnoki mérkőzésére az Eszterházy SC felnőtt együttese. A péntek esti, Tempo KSE elleni összecsapáshoz a legutóbbi bajnoki fellépéshez képest is felforgatottabb kerettel vághatott neki az NB I/B keleti csoportjának második helyén álló alakulat.

 

Mint azt bizonyára sokan tudják, nagyon sok meghatározó játékos hiányzik immáron hosszú hetek, vagy épp hónapok óta a társaságból, így például a csapatkapitány Buzsáki Nikolett, Kuti Bettina, Pankotai Luca, vagy éppen Kobela Tamara, most pedig hozzájuk csatlakozott az a kisebb problémákkal bajlódó Szecsődi Laura, aki legutóbb kilenc találatával nagyon sokat tett a Pénzügyőr minimális arányú legyőzéséhez. Egyszóval, ebből kiindulva a tabellán ötödik, és tavasszal hibátlan vendégek ellen sem lehetett könnyű ütközetre számítani.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vizitáló fél is meglehetősen tartalékos felállásban érkezett, és ez meg is látszott rögtön a találkozó elején. Ez nyilván azt jelenti, hogy a mieink kedve szerint indult el az összecsapás, hiszen kevesebb, mint hét perc telt el, és máris 6-0 állt az eredményjelzőn.

A jó nyitány megadta a játékkedvet, mondhatni, ilyen lehengerlő támadójátékot ebben a szezonban még nem igen produkált az ESC. Zsadányi Sándor is örülhetett ennek, hiszen így ideje korán elkezdhette a játékosok forgatását. Jöttek is szép számban a fiatalok a padról, akik szerencsére nem ijedtek meg a lehetőségtől, sőt!

 

A szünetig összesen tizenegy egri játékos tudott eredményes lenni, köztük több serdülő korú tehetség. Zákányi Blanka például első felnőtt bajnokiján első két lövéséből pontosan célzott, emellett büntetőt harcolt ki, amit a szintén saját premierén résztvevő, és úgyszintén serdülő korosztályú Fodor Ivett váltott gólra.

 

Ezen kívül is nagyon sok mindennek örülhettünk, például annak, hogy elképesztő hatékonysággal lőttek az egyetemisták. Az első harminc minutumban nyolcvanhárom százalékot (!) mutatott ez a szám, míg a kapuban a két gárda őszi egymás elleni találkozójához hasonlóan, most is remekül muzsikált a negyvenkét százalékkal védő Leiner Bernadett. A szünetre így kereken közte tíznél jártunk.

Igazság szerint, ezzel nagyjából el is dőltek a legfontosabb kérdések, nem igen tudtunk olyan forgatókönyvet elképzelni, ami esetlegesen szoros meccset eredményezett volna. Ettől még persze a találkozó második fele előttünk állt, és annak ellenére sem volt szabad belekényelmesedni a játékba, hogy tényleg komoly különbséget sikerült kialakítani.

 

A folytatásban egyébiránt még az első felvonáshoz képest is jóval felforgatottabb összeállásokban láthattuk a házigazdát, a hajrá kezdetére ugyanakkor úgy tűnt, nem feltétlenül sült el jól az elképzelés. Gondolunk itt arra, hogy hét perccel a vége előtt a korábbi kétszámjegyű differencia mindössze négyre csökkent (34-30), ezért nem tehetett mást Zsadányi Sándor, visszacserélte kezdőembereit.

 

Nem mellékesen ez a momentum számít a mérkőzés utolsó olyan említésre méltó eseményének, ami befolyással bírt az eredmény alakulásában, az utolsó egri időkérés után ugyanis már nem volt több kérdés. Összességében végtelenül magabiztosan, helyenként remekül kézilabdázva, olykor többet hibázva, de sima győzelmet aratott az Eszterházy SC, így továbbra is stabilan őrzi második helyét a társaság, és még mindig nem mondott le a listavezető üldözéséről...

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: – A nehézségeink ellenére nagyon jó első félidőt produkáltunk, ennek is köszönhető, hogy sikerült tízgólos előny birtokában a pihenőre vonulnunk. Annak is örülök, hogy a jó kezdés révén sok fiatalnak játéklehetőséget tudtam biztosítani, ami az elmúlt hetek edzésmunkáját figyelembevéve, megérdemelt volt. Fordulás után sajnos nem tudtuk megismételni az első felvonás jó szereplését, a végén szorosabbá is vált az összecsapás, összességében azonban nem gondolom, hogy veszélyben forgott a két pont megszerzése, aminek nagyon örülünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, kelet, 14. forduló
Eszterházy SC – Tempo KSE 39-32 (24-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Dulai Á., Pisák B.
ESC: LEINER 1 – Bernát D. 3, Jurmann 3, BATÓ 10 (2), Juhász R. 4, Brettner 5, Kiser 2. Cs.: Vajk – Fodor I. 1 (1), Alaxai 2, Dohány V., Papp D., ZÁKÁNYI 2, Csomós A., Romány, TÓTH A. 6 Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 5/3. ill. 1/0.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-0, 12. p.: 10-5, 18. p.: 13-8, 24. p.: 18-11, 36. p.: 27-18, 42. p.: 31-22, 48. p.: 33-25, 54. p.: 34-30.

 

 

 

A 14. forduló eredményei:

 

Pénzügyőr SE – PC Trade Szegedi NKE 34-23
Kispest NKK-Vajk – FTC U20 29-29
Vasas SC – Gödi SE 40-27
Oxxo Energy Orosházi NKC – Hajdúnánás SK 29-23
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – VS Dunakeszi május 30.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.19.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza