Már döntetlenünk is van!

Utolsó módosítás: 2019. május 09.

Óriási izgalmak közepette szerzett egy pontot az Eszterházy SC.

 

Ünnepi és érzelmes pillanatokkal indult a szezon utolsó hazai fellépése. Ünnepi, mert Hanczvikkel Zsanett, Leiner Bernadett, illetve Debre Viktor ötvenedik találkozóján vett részt Eszterházy SC-szinekben, és érzelmes, mivel a kerek számhoz érkező Hanczvikkel mellett, Sallai Nikolett, Borbély Márta, valamint Juhász Renáta is virágot vehetett át abból az okból, hogy nyáron távozik a Leányka útról.

 

A közönség tapsa mellett az Eszterházy Károly Egyetem rektor-helyettese, Juhász Tibor köszöntötte az említett személyeket, hogy aztán már minden tekintet magára az összecsapásra terelődjön. Kihasználva az utolsó hazai bajnokit, az Eger Bulls szurkolói csoport külön koreográfiával készült, amiben azt hangsúlyozták, hogy bíznak az élvonalbeli visszatérésben.

Jó ötletnek bizonyult az is, hogy az eszterházys hallgatók fél áron tekinthették meg a találkozót, mivel szépen megtelt a lelátó, és végig kiváló atmoszféra uralkodott az Eszterházy-csarnokban. Jobban kezdett a Kisvárda Master Good SE, 2-0-ra, és 3-1-re is vezetni tudott, ezek után viszont egynél több találattal már egyetlen alkalommal sem.

 

Az elmúlt időszak meccseihez hasonlóan, ezúttal is remekül küzdött a házigazda, annak ellenére is, hogy hat hiányzója nélkül, mezőnyben ismét csak két poszton cserélve játszotta végig az összecsapást. Leginkább egyébként a csörte első negyede sikerült jól, Dévényi János a tizenötödik percben 10-6-os egri előny tudatában kérte ki első idejét, de egy jó ideig ő sem tudta rendbe tenni csapata játékát.

 

Az ítéletek tekintetében is különleges volt ez a mai nap. Érdekesség, hogy a tizenkettedik minutumig már négy kisvárdai játékos ülhetett le két perccel, aztán már egyetlen egyszer sem. Bezzeg a mieink a végéig összesen nyolc kiállítást szedtek össze, és miután már a félidőig ez a statisztikai mutató döntetlent mutatott, a vendégeknek is sikerült visszajönnie egálra.

Szünet után rögtön góllal folytatta a játékot a piros mezes alakulat, ezzel pedig hosszú idő után vezetett újra. Elképesztő izgalmak bontakoztak ki a második játékrészben, hiszen egészen az ötvenhatodik percig olyan forgatókönyv szerint zajlott a csata, hogy a kisvárdaiak vezetést szereznek, az egriek pedig egyenlítenek. Hangsúlyozzuk, az ötvenhatodik percig, ekkor ugyanis Brettner Zsófia jóvoltából ismét hazai fórt mutatott a tábla, a közönség legnagyobb örömére.

 

Talán a szezon legjobb hangulatú meccse volt ez a szerdai, legalábbis minden egyes egyetemista találat, labdaszerzés, védés olyan ovációt váltott ki a publikumból, amire tényleg nem igen volt példa a szezon során. A nagy nehezen megszerzett előnyt aztán nem sikerült megőrizni, Aneta Benko ötödik hétméteresét is értékesítette, és mint később kiderült, ez jelentette az utolsó szót.

 

A két vezetőedző azért még az utolsó percekben kikérte megmaradt idejét, és mindkét együttes támadhatott a két pont megszerzéséért, ám Iván Emese időntúli szabaddobásából, csakúgy, mint az első felvonás végén, ezúttal sem született gól. Egy pont ugyanakkor igen, ami szintén történelmi tettet jelent az Eszterházy SC életében. Szép búcsú volt, kiváló eredménnyel, erre pedig ismételten büszkék lehetnek a lányok.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, hogy szeretnénk mindent megtenni azért, hogy szépen búcsúzzunk a közönségünktől, és úgy gondolom, ez a cél teljesült is. Motiváltabbak voltunk az ellenfelünknél, emiatt is alakulhatott így ez a nap. Azt tudom még kiemelni, hogy a lányok tiszta szívükből küzdöttek. Örülünk ennek az egy pontnak, ami számunkra egy óriási élmény.

 

Dévényi János: - Gratulálok az Egernek, és igazából sajnálom, hogy nem nyert, mert mi mindent megtettünk, hogy két pontot hagyjunk itt. Ennél többet legalábbis nem tudtunk volna már csinálni ennek érdekében. Nagyon szégyellem magam, mert ez egy tragédiával egyenértékű dolog volt. Amennyi technikai hibát, és rossz döntést hoztunk ezen a mérkőzésen, az egy hihetetlen szám, és őrület. Egész héten szajkóztam, hogy ne vegyék fél vállról a meccset a lányok, pontosan ettől féltem.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

K&H Liga, 25. forduló
Eszterházy SC - Kisvárda Master Good SE 26-26 (13-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző.
V.: Földesi Cs., Halász A.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi, IVÁN E. 8, BRETTNER 6, SÁRI 6 (2), PADOS 5, Buzsáki. Cs.: Leiner – Hanczvikkel, Borbély M. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
KISVÁRDA: Pásztor B. – Orbán A. 1, Klikovac 2, HAKUNOVA 6, De Araujo 4, Rebicova, Milosevics 1. Cs.: Benko 6 (5), Tomkovics, Kordowiecka, Guialo 2, Litre 4. Edző: Dévényi János.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 7-6, 18. p.: 10-7, 24. p.: 12-9, 36. p.:16-17, 42. p.: 20-19, 48. p.: 22-22, 54. p.: 24-24.
Kiállítások (kétperces): 16 perc, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2. ill. 5/5.

 

 

 

A 25. forduló további eredményei:


Alba Fehérvár KC - Siófok KTC 20-30
Moyra-Budaörs Handball - GVM Europe-Vác
DVSC Schaeffler – Dunaújvárosi KKA
Érd - FTC-Rail Cargo Hungaria
Eu-Fire Mosonmagyaróvár - EUbility Group Békéscsaba

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.05.08.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza