Maradtunk hibátlanok

Utolsó módosítás: 2019. november 17.

Már három pont az éllovas Eszterházy SC előnye a rangadó után.

 

A szezon eddigi eredményei alapján, egyértelműen az ősz rangadóját rendezték szombat este az Eszterházy-csarnokban, hiszen az NB I/B keleti csoportjának utolsó két veretlen együttese nézett egymással farkasszemet. A listavezető Eszterházy SC vendégeként az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Pénzügyőr SE gárdája lépett pályára, a hazaiak nem titkolt célja pedig az volt, hogy újabb két egységet verjenek riválisukra.

 

Ehhez azonban győzelemre volt szükség, amit ugyanakkor értelem szerint, egyáltalán nem kívánt könnyen adni a fővárosi alakulat. A mérkőzés egy ünnepélyes kezdődobással indult, a csapat nagy szurkolója, Hamu Ferenc a következő napokban ünnepli ugyanis ötvenedik születésnapját. Ezen apropóból Rutka Péter csapatvezető ajándékozta meg az ünnepeltet egy, az egriek által dedikált labdával.

 

Az a labda, amely a találkozó játékszereként funkcionált, már nem okozott ekkora boldogságot a meccs legelején, hiszen a vezetést a zöld-fehérek szerezték meg. Más kérdés, hogy az ezt követő négy egri támadás mindegyike találattal végződött, így meglehetősen hamar sikerült hárommal ellépni.

Ezt, a valóban korán kialakult differenciát a félidő közepéhez közeledve is sikerült tartani, amikor előbb a rendkívül gólerősen kezdő Brettner Zsófiát, majd nem sokkal később Kobela Tamarát is kiállították a játékvezetők. Sajnos aztán Kobela néhány pillanattal később második kétpercesét is megkapta, ami azt jelentette, hogy a játékos további szerepeltetésével kapcsolatosan hamar nehéz helyzetbe került a hazaiak szakvezetése.

 

A huszadik minutum legvégén meg is érkezett a budapesti együttes, az ekkor öt találatnál járó Utasi Linda újabb pontos befejezésével 9-9-et mutatott az eredményjelző, innentől kezdve pedig nem is nagyon engedte el egymás kezét a két fél. A szünetre is minimális különbséggel mehettek a csapatok, de úgy, hogy Brettner Zsófia utolsó másodperces góljával legalább itt volt az előny.

 

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is felváltva estek a találatok, kettőnél nagyobb különbséget nem tudott kialakítani a házigazda. Idegesen, támadásban sok hibával játszottak az egyetemisták, ami pedig igazán bosszantó dolgot jelentett, hogy nagyon sok ziccer maradt ki.

 

Dühítő momentumok kategóriában a fődíjat Kobela Tamara negyvenedik percben megkapott harmadik kiállítása nyerte, alig ugyanis, hogy visszatért a pályára az egriek huszonötöse, máris mehetett a lelátóra. Elképesztő pillanatokat éltünk ekkoriban, csak úgy potyogtak a kétpercesek, a meccs ezen szakaszában alig jegyezhettünk fel olyan periódust, amikor hat-hat mezőnyjátékossal voltak pályán az együttesek.

Idő közben a vezetést is visszavették a vendégek, és olybá tűnt, Őze Beáta vezetőedző húzása, miszerint a kapuba

Hlogyik Petrát küldte be, nagy húzásnak bizonyult. A Pénzügyőr hálóőre sorra fogta ki a lövéseket, ez pedig kezdte egyre inkább elbizonytalanítani az egrieket. Debre Viktor nem is tehetett mást, 23-24-nél időt kért, hiszen már csak tizenegy perc maradt hátra az összecsapásból.

 

Nincs rá jobb kifejezés, idegőrlő hajrá következett, amely során egy pillanatra sem lehetett megjósolni a végeredményt. Közte kettőnél mégis komoly lehetőséget kaptak az egyetemisták, hogy eldöntsék a találkozót, de Sári Barbara büntetője kimaradt, az ellentámadásból pedig rögtön egyre zárkóztak a vendégek.

 

Mégsem következett be a legnagyobb dráma, ami részben a meccs egyik hősének, a régi önmagát idéző Kuti Bettinának volt köszönhető. Az egriek jobbszélsője valamennyi kísérletéből betalált, amikor pedig két és fél perccel a vége előtt újból eredményes tudott lenni, 28-26-nál kicsit megint bentebb érezhették magukat a lányok. Persze, rögtön jött megint a válasz, sőt! Amennyiben Győrffy Alexandra, nem véd hihetetlen fontos pillanatban hétméterest, akkor döntetlen állásról jöhetett volna az utolsó perc. Szerencsére azonban már nem esett több gól, ami pedig azt jelentette, hogy a veretlenek csatáját az Eszterházy SC nyerte, nyolcból nyolc sikerre hízlalva ezzel őszi eredménylistáját, míg tabellán mért előnyét három pontra!

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Először is gratulálok az ellenfelünknek, mert pontosan azt kaptam, amire készültem. Mondtam is a lányoknak, hogy egy olyan csapattal fogunk játszani, amely kiemelkedik a mezőnyből, mert tudatos kézilabdát játszik támadásban, és védekezésben is, ez pedig meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Így is történt, sajnos elveszítettük az egyik védekező emberünket már nagyon korán, ettől a pillanattól kezdve ő már nagyon hiányzott, mert rengeteg gólt kaptunk. Támadásban mindenki levette a saját válláról a felelősséget, azok az emberek ugyanis, akiknek húzniuk kellett volna csapatot, ők betliztek, ez pedig nem fér bele egy ilyen rangadóba. A Pénzügyőr nagyon jól játszott, mi meg nagyon gyengén, úgyhogy majd megpróbálunk ezen javítani. Szerencsére nyertünk, de nagyon kis nüanszon múlott ez az egész.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 8. forduló
Eszterházy SC - Pénzügyőr SE 28-27 (15-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 280 néző.
V.: Medve R., Südi P.
EKESC: Győrffy – Iván E. 4, KUTI 5, Brettner 6, Kobela 1, Buzsáki 4, Sári 3 (1). Cs.: Leiner – Pankotai 2, Pados 3. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/1. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 14 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 6-3, 18. p.: 8-7, 24. p.: 11-11, 36. p.: 18-17, 42. p.: 21-20, 48. p.: 23-22, 54. p.: 25-24.

 

 

 

A 8. forduló további párosításai:


FTC U19 - NKK Balmazújváros 32-27
Tempo KSE - Kispest NKK 33-37
Hajdúnánás SK - Gödi SE 34-29
VS Dunakeszi - GBB ZRT Kecskeméti NKSE 25-34
PC Trade Szeged - Oxxo Energy Orosházi NKC 23-23

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.16.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza