Máris a tabella élén!

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

A Tempo KSE elleni tizenegy gólos sikerükkel töretlenül haladnak céljai felé női kézilabdásaink.

 

Nem sok minden változott a tavalyelőtti szezonhoz képest, amikor utoljára tétmérkőzést játszott a fővárosi Építők-csarnokban az Eszterházy SC felnőtt együttese, a körülmények ugyanis továbbra sem egy huszonegyedik századi létesítményt tükrözték. A vendég csapat tagjai az ütött-kopott pályára lépve meg is jegyezték, odakint biztosan melegebb az idő, már csak ezért is tűnhetett a szokásosnál intenzívebbnek a bemelegítés.

 

Mindez olyannyira jól sikerült, hogy a rajtot is kiváló sebességben kezdték el az egyetemisták. Ahhoz képest legalábbis, hogy előzetesen úgy készülhettünk, az NB I/B keleti csoportjában újonc Tempo KSE gyors, sok futást felvonultató kézilabdát mutat majd be, a mieink rohantak át a házigazdán, mint kés a vajon.

 

Aki az interneten követi klubunk instagram-profilját, az a pénteki edzés során készített történetben láthatta, szokásos módon focival indult a foglalkozás. Akkor azzal viccelődtünk, hogy a narancssárga megkülönböztető mezben szereplő alkalmi együttes a magyar labdarúgó válogatott mára klasszikussá váló, hollandiai 8-1-es vereségének állását modellezte, tegnap viszont még nem tudtuk, hogy ez az eredmény a mai bajnokin is visszaköszön. Merthogy a parádés egri rajt olyannyira jól sikerült, hogy még nyolc perc sem telt el a találkozóból, amikor már ennyit mutatott a tábla. Csak most nem a narancssárga mezes (hazai) csapat örömére...

 

A már említett vendég kezdés valóban annyira jóra sikeredett, hogy az ötödik minutumban máris kénytelen volt kapust cserélni a Tempo. Az is kijelentésünket igazoló adalék, hogy az első nyolc eszterházys akció nyolc gólt hozott, és már ekkor is látni lehetett, hogy a Kobela Tamara, Pankotai Luca kettős ismét remek napot fogott ki. Előbbi játékos a szünetig hét, utóbbi nyolc találatig jutott, vagyis ketten együtt hárommal többször vették be az ellenfél kapuját, mint maga a rivális összesen.

 

Az első félidőben egyébként nem mondhatni, hogy túlzottan sokat változtatott volna Debre Viktor, egyedül Romány Kinga érkezett beálló pozícióba az utolsó öt percre. Ekkor már egy ideje kétszámjegyű különbség felett jártunk, Kuti Bettina ugyanis már a tizenkilencedik minutumban kieszközölte az akkor 5-15-ös állást.

A kevés csere, illetve a komoly differencia okán, borítékolható volt, hogy a szünetben, ha nem is sort fog cserélni a vendégek szakvezetése, de több friss ember is pályára léphet. Így is történt, érkezett a bal szélre Kiser Panna (aki rögtön egy ejtésgóllal nyitott), balátlövő posztra Pados Mónika, a jobbszélre Bernát Dorina, míg a kapuban remek védéseket felvonultató Győrffy Alexandrát váltó Leiner Bernadett.

 

Nem tudni, hogy a szünet miatti leállás, vagy a sok csere miatt, de a folytatás már nem hozott olyannyira erőtől duzzadó egri kézilabdát. A második játékrész első felében sorra érkeztek a hazai hétméteresek, és a vendég kétpercesek, ezeknek hála pedig a fővárosi találatok. Rögtön visszaállt a különbség mínusz tíz alá, izgulni azonban továbbra sem kellett.

 

A meccs közben szépen lassan csordogált, mígnem elérkeztünk a hajrához. A különbség folyamatosan plusz tíz körül ingázott, ám mi most mégsem ezt emelnénk ki, ebben a periódusban ugyanis sokkal inkább az idő közben irányító poszton pályára lépő Koczka Lili játékát lehet megemlíteni. Klubunk tehetséges fiatalja már a keddi, Hajdúnánás elleni kupatalálkozón első alkalommal tétmérkőzésen is bemutatkozhatott, és hasonlóan a négy nappal korábban rendezett összecsapáshoz, ezúttal is gólt lőtt. Nem is egyet ráadásul, hogy a Sári Barbarának adott remek asszisztjáról már ne is beszéljünk.

 

Szóval a két csapat közti mindennemű különbségen kívül, tényleg sok pozitívuma lehetett az összecsapásnak. A mérkőzésre nevezett egri játékosok közül egyedül Iván Emese nem lépett pályára, de most ez is simán belefért. A vége közte tizenegy, amivel egyébiránt élre állt az Eszterházy SC a bajnoki tabellán!

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a másodikban a túlélésre játszottunk. Megpróbáltam ekkor mindenkinek lehetőséget adni, és most ez sült ki belőle. Ez is volt a cél, szereztünk két pontot, ami ugyanannyit ér, mint, amit a múlt héten szereztünk. Minden győzelemnek örülni kell, ennek is örülünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 4. forduló
Tempo KSE - Eszterházy SC 24-35 (12-23)
Budapest, Építők-csarnok, 100 néző.
V.: Győr Á., Hadas D.
EKESC: GYŐRFFY – PANKOTAI 8, Kuti 3, Brettner 2, KOBELA 8, Buzsáki, SÁRI 9 (3). Cs.: Leiner – Bernát D., Pados 2, KOCZKA L. 2, Dohány V., Csomós A., Kiser 1, Romány. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 9/7. ill. 3/3.
Kiállítások (kétpercesek): 6 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 12. p.: 3-10, 18. p.: 5-13, 24. p.: 7-19, 36. p.: 14-26, 42. p.: 18-26, 48. p.: 19-28, 54. p.: 22-33.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


VS Dunakeszi - NKK Balmazújváros 29-25
PC Trade Szeged - Pénzügyőr SE 24-33
Hajdúnánás SK - FTC U19 37-29
Oxxo Energy Orosházi NKC - Kecskeméti NKSE 30-25
Gödi SE - Kispest NKK 37-32

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.10.12.


< Vissza