Mínusz húsz a Siófok ellen

Az első félidő még jó volt, de utána robbantottak a Balaton-partiak.

 

Egy félidő nagyjából jól sikerült a szerda esti, Siófok elleni bajnoki mérkőzésen, a szünet után viszont elfáradt a hazai pályán szereplő Eszterházy SC együttese, és kereken húsz góllal kapott ki.

 

Röviden így lehetne összefoglalni a hétközi találkozó legfontosabb történéseit, persze, azért ennél mi ezúttal is részletesebben vesézzük ki, mi történt a Leányka úti összecsapáson. Mindenképp azzal kezdenénk beszámolónkat, hogy túl sok illúziónk nem lehetett előzetesen sem, hiszen a két gárda teljesen más lehetőségek mellett dolgozik, ebből kifolyólag más célokkal is rendelkezik.

 

A több világsztárral érkező Balaton-partiaknál eleve magyar játékos is alig volt, ami pontosan rávilágít a körülmények közti különbségekre. Mindettől függetlenül, ismételten jól kezdett a házigazda. Ugyan a mérkőzés első két gólját vendég játékos szerezte, ám ezt követően, zsinórban négy egri találat jött, vagyis 4-2-nél kettővel még vezetni tudtak az egyetemisták.

Kisebb szakaszokból állt a találkozó első része, mivel a 4-0-ás egri rohamot egy 5-0-ás siófoki váltotta, innentől viszont már nem tudott egyenlíteni az újonc. Az első játékrész jelentős részében mégis kiválóan működött a hátsó alakzat, amit bizonyít is, hogy harminc perc alatt mindössze tizenhárom gólt tudott elérni a sokkal esélyesebb vendég alakulat.

 

Fordulás után azonban minden megváltozott. Tor Odvar Moen edző tanítványai sorra érték el újabb találataikat, és igazából sok válasz hazai részről nem is érkezett. A komplett második félidőben összesen négy darab egri gólnak örülhetett a hatalmas különbség ellenére végig remek hangulatot teremtő közönség, ami bizony elég alacsony szám.

 

Hogy a kerek számokról is beszámoljunk, közte tíznél Estelle Nze-Minko góljánál a harminchetedik percben tartottunk (8-18), mínusz húsznál pedig a végjátékban, Katarina Jezics megmozdulása után (10-30). Az utolsó percben még maradt esély arra, hogy húsz gólon belül kerüljön az Eszterházy SC, de a végeredmény kerek differenciát mutat.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Pontosan azt értük el, amit hagytak nekünk. Mind védekezésben, mind támadásban nagyon pontos volt ellenfelünk, és az az igazság, hogy a két csapat között van ekkora különbség. Azt tudni kell, hogy mindkét együttesnek más céljai vannak. Megmondom őszintén, hogy rengeteg hibára késztettek minket, és megoldhatatlan feladatot jelentett a védőfal áttörése, arról nem is beszélve, hogyha sikerült, akkor még ott voltak a kapusok, akik szintén jó teljesítményt nyújtottak. Küzdöttünk, hajtottunk, de a második félidőben erőben is elfáradtunk. Egy nagyon jó együttestől kaptunk ki, és látszik, hogy milyen messze vagyunk ettől a szinttől, de azért dolgozunk, hogy minél közelebb kerüljünk.

 

Tor Odvar Moen: - Az első félidőben a védekezésünk volt, ami kimondottan jól működött, de támadásban egy picit akadozott a játékunk. A lövőszázalékunk viszont kifejezetten jó volt. Fordulás után már elől és hátul is nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, úgyhogy elégedettek vagyunk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Liga, a 9. fordulóból előrehozott mérkőzésen:
Eszterházy SC – Siófok KTC 11-31 (7-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző.
V.: Réti T., Szedmák M.
EKESC: Győrffy – Bocsi 1, Hanczvikkel 1, Petrovics 2, Sári 2 (1), Buzsáki 1, Sallai 2. Cs.: Leiner, Tóth A. – Bíró E., Juhász R., Kobela 1, Brettner, Vörös Sz. 1, Borbély. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
SIÓFOK: DEDU – Böhme 3, Geiger 1, Drabik, Kmirova 3, NZE-MINKO 6, Aoustin 3. Cs.: SOLBERG - Elghaoui 2, Jezics 3, Perianu, KOBETICS 4 (2), SÁROSI 4, Janjusevics 1, Gonzalez 1. Edző: Tor Odvar Moen.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 4-4, 18. p.: 4-7, 24. p.: 5-10, 36. p.: 8-17, 42. p.: 9-19, 48. p.: 10-23, 54. p.: 10-28.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. –
Hétméteresek: 1/1. ill. 4/2.

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2018.10.10.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza