Most már jöhet a Kispest

Tizenkét góllal nyert Gyömrőn a tabellán második Eszterházy KESC.

 

Sorozatban négy győzelemmel a tarsolyában utazhatott az NB I/B keleti csoportjának újoncához az Eszterházy KESC felnőtt együttese, és miután tíz forduló után még mindig nulla ponttal állt a Gyömrő VSK, egyértelmű esélyesként léptek pályára a vendégek.

 

Ettől persze még résen kellett lenni, és különösen arra a Nagy Líviára kellett figyelni, aki kettős játékengedéllyel a Ferencvárosban is szerepel. Nos, ez olyannyira nem sikerült, hogy a hazaiak átlövője végül tíz találatig jutott, de rajta kívül is több gólszerző nehezítette a vendégek baját.

 

Ennek ellenére is sikerült hamar ellépni az ellenféltől. A gyors 5-2-es etapot követően, a tízedik percben már 8-3-ra vezettek a mieink. Ettől függetlenül továbbra is sok olyan szakasza volt az első félidőnek, amikor görcsösen játszottak az egyetemisták. Annyi technikai hibát láthattunk ekkoriban, amit egyszerűen nem tudott nem kihasználni a házigazda, és így folyamatosan meccsben tudott maradni.

Mégis sikerült tartani a plusz négy körüli differenciát, de csak annak köszönhetően, hogy a kapuban Győrffy Alexandra elég stabilan állt a lábán. Mindettől függetlenül, egyáltalán nem lehettünk elégedettek a lányok teljesítményével, mindenképpen változásra volt szükség a folytatásban.

 

A szünetben el is hangzott, hogy ennél sokkal több kell, tehát nem igen volt más választásuk a vendégeknek, el kellett kezdeniük tudásuknak megfelelően teljesíteni. Szerencsére a váltás megvalósult, egy 5-0-ás starttal pedig elég komoly előnyre sikerült szert tenni.

 

Feljavult a hátsó alakzat is, az ellenfél nem túl acélos védelmével szemben pedig egyre több könnyű gólt tudtak szerezni Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai. Ezzel viszonylag hamar sikerült is lezárni a fontosabb kérdéseket, innentől jöhettek a máskor kevesebb lehetőséget kapó játékosok.

 

A végén tizenkét gólos győzelemnek örülhetett az Eszterházy KESC, amivel továbbra is tartja második helyét a bajnokságban, pontszámban ráadásul be is érte a listavezető Kispestet. És, ha már kispestiek, a tizenegyedik forduló mérkőzését vasárnap játszó fővárosiak ellen jövő szombaton így már biztosan az előzésért léphetnek pályára a lányok.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor:- A győzelmet nem kell megmagyarázni, viszont ennél sokkal, de sokkal több kell, hogy a Kispest otthonában pontot, vagy akár pontokat tudjunk szerezni. Egy gyenge ellenféllel szemben játszottunk, és én sokkal jobb játékot vártam. Az eredménnyel nincs gond, de a mutatott játékkal mindenképp. Tudom, hogy nem könnyű az ilyen mérkőzéseket lejátszani, de ennél tényleg sokkal több kell, hogyha komolyabb dolgokat szeretnénk elérni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 11. forduló
Gyömrő VSK – Eszterházy KESC 23-35 (13-16)
Gyömrő, 80 néző.
V.: Lengyel V., Sebestyén F.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi, IVÁN E. 8, Petrovics 4, SÁRI 8 (1), Hanczvikkel 3, BUZSÁKI 7. Cs.: Leiner – Molnár N., Kovács F. 1, Muhari 1, Kobela 2, Majoros 1, Sepsi. Edzők: Rutka Péter, Debre Viktor.
Hétméteresek: 2/1. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 4-8, 18. p.: 6-12, 24. p.: 10-14, 36. p.: 14-21, 42. p.: 17-26, 48. p.: 18-31, 54. p.: 20-34.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:


Pénzügyőr SE - PC Trade Szeged KKSE 25-36
Szent István OTP - Kézilabda Szeged SE 42-20
Hajdúnánás SK - Orosházi NKC 25-25
NKK Balmazújváros - Nyíradony VVTK 26-25
Gödi SE - Kispest NKK 24-22
Szentendrei NKE - Hódmezővásárhelyi LKC 36-21

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.11.26.

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza