Negyed óráig bírtuk a tempót

Utolsó módosítás: 2019. április 13.

Tizenhárom gólos váci győzelem született a Leányka úton.

 

Egy héttel a remekül sikerült dunaújvárosi bajnokit követően, annak ellenére is bíztunk egy hasonlóan jó találkozóban, hogy a K&H Liga huszonegyedik fordulója előtt ötödik helyen álló GVM Europe-Vác nehezebb riválist jelentett. Ennek ellenére jól kezdte az összecsapást az Eszterházy SC, hiszen több alkalommal vezetni is tudott.

 

Az első negyedóra kimondottan izgalmasan alakult, hiszen felváltva vezettek a felek, hol az egyik, hol a másik. Ekkoriban nagyon változatos támadójátékot láthattunk az egriektől, köztük több lerohanással, és bizony több kellemetlenséget is sikerült okozni Szilágyi Zoltán együttesének.

 

Aztán, amikor a félidő második feléhez értünk, már egy másik váci gárdát láthattunk. Először is azt kell kiemelnünk, hogy más sebességbe kapcsoltak a vendégek, ami szemmel láthatóan nem ízlett az egyetemistáknak. Ezen kívül Barbara Arenhart is elkezdett védeni, nem is akárhogyan. Az első felvonásban három olyan demoralizáló hatással bíró hárítás is megtörtént, amikor ki sem pattant a labda a kiváló hálóőr kezéből, és még akkor a ziccerek védéseiről nem is beszéltünk.

Akárhogy is, ezt a tempót nem nagyon bírták a hazaiak, így a szünetig már tetemes előny bontakozott ki. Nem igazán működött az egri hátsó alakzat sem, amit hűen tükröz a húsz kapott gól harminc perc alatt, amiért ráadásul a félidőig a támadó szekció is elbizonytalanodott, megint közel kerültünk a kétszámjegyű különbséghez.

 

Fordulás után végül ez viszonylag hamar be is következett, az első játékrészben is nagyon pontosan célzó Lakatos Rita hatodik találatával a harminchetedik minutumban jártunk 14-24-nél. Innentől kezdve a komoly kérdések természetesen hamar eldőltek, és nem is tudott már tízen belül érni a házigazda.

 

A Vác rutinosan, és mindenfajta megerőltetés nélkül őrizte tetemes fórját, míg Debre Viktor és Rutka Péter alakulata továbbra is nagyon görcsösen, rengeteg technikai hibával kézilabdázott. Egyedüli örömünk az utolsó négy percben lehetett, amikor a hazai szakvezetés olyan felállást küldött pályára, amilyet még korábban aligha láthattunk.

Érkezett legalábbis a két 2002-es születésű, ifjúsági korú játékos, Csomós Anna, és Dohány Vanda, akikben értelem szerint, túlzott sok NB I-es meccs még nem igen lehet. Előbbi játékosnak adódott is két lehetősége a bal szélen, utóbbi pedig egy zúgó felsőléccel bizonyította rátermettségét. Gól ugyan egyik lehetőségből sem született, de ezek a percek mindenképpen szívet melengetőnek bizonyultak.

 

A végére mindezzel együtt tizenhárom gólos vereség került a jegyzőkönyvbe, vagyis tényleg nem okozott komoly gondot a Vácnak a két pont begyűjtése. Az Eszterházy SC így megint közelebb került ahhoz, hogy matematikailag is elbúcsúzzon az első osztálytól, de még mindig van öt mérkőzés a szezonból, ezeken pedig szeretnének tisztességesen helytállni a lányok.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Mindenben jobb volt nálunk a Vác, viszont az elején gyengébben kezdett, és ezt mi ki tudtuk használni. Utána ritmust váltottak, mi kicsit elfáradtunk, és ezzel a gyors játékukkal gyorsan eldöntötték a mérkőzés sorsát. A legnagyobb hiba a játékunkban a rengeteg technikai hiba volt, amit az ellenfél kikényszerített, mi pedig beleestünk a csapdájába. Nem volt kellő önbizalmunk, a végeredmény pedig ránk nézve hízelgő. Ennél többet vártam, és nem is a számszerű eredményben, hanem a hozzáállásban.

 

Szilágyi Zoltán: - Elég rosszul kezdtük a mérkőzést, nem azon a sebességen kézilabdáztunk, amit elterveztünk, és az Eger nagyon jól kihasználta ezt, néhol ráadásul nagyon ötletes támadásokat vezetett. Amikor aztán a védekezésünk egy kicsit keményebb lett, megtaláltuk azokat a megoldásokat, amelyeket terveztünk, illetve Barbara Arenhart védéseinek köszönhetően, tudtunk indítás, lerohanás gólokat lőni, akkor már sikerült nagyobb előnyre is szert tennünk. A második játékrész is jól sikerült, a végén viszont megint sokat hibáztunk. Ettől függetlenül örülök, hiszen magabiztosan szereztük meg a két pontot, az egrieknek pedig sok sikert kívánok!


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Liga, 21. forduló
Eszterházy SC - GVM Europe Vác 21-34 (12-20)
Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.
V.: Őri E., Pozdena E.
EKESC: Győrffy – Iván E. 3, Bocsi 1, Hanczvikkel 1, Pados 4, BUZSÁKI 4, Sári 4 (3). Cs.: Leiner – Juhász R. 1, Bernát D., Sallai 1, Dohány V., Brettner 2, Csomós A., Sepsi. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
VÁC: ARENHART – Jovetics 3, HÁMORI 4, LAKATOS R. 6 (2), Pappné Szamoránszky 3, KÁCSOR 8, Radosavljevics 3. Cs.: Bukovszky – Szabó K. 1, Paróczy 2, Szondi 1, De Souza 2 (2), Diószegi 1. Edző: Szilágyi Zoltán.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. p.: 6-7, 18. p.: 8-11, 24. p.: 11-16, 36. p.: 14-22, 42. p.: 14-28, 48. p.: 15-31, 54. p.: 18-32.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/3. ill. 5/4.

 

 

 

A 21. forduló további eredményei:


Kisvárda Master Good SE - EUbility Group-Békéscsaba 32-22
Eu-Fire Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler 22-29
MTK Budapest – Dunaújvárosi KKA 26-24
Moyra-Budaörs Handball - Alba Fehérvár KC 22-25

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.04.13.
(FOTO: Huszár Márk)


< Vissza