Negyvenhat gól a Kézilabda Szeged SE ellen

Húsz perc gyengébb játék után nem volt pardon az egri női kézilabdésoknál.

 

Ünnepi percekkel kezdődött 2016-os utolsó Leányka úti mérkőzése az Eszterházy KFSC felnőtt csapatának. Utolsó Leányka úti, mivel a két hét múlva esedékes, Pénzügyőr SE elleni hazai összecsapást a terem foglaltsága miatt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik.

 

Az ünnepi percek annak szóltak, hogy Mészáros Dorina, illetve Sári Barbara a közelmúltban ötvenedik-ötvenedik bajnoki mérkőzésüket játszották EKFSC-színekben, ezért a klub részéről Jordán Dániel ügyvezető adott át a lányoknak emlékplakettet, még a találkozó elkezdését megelőzően.

És még ezzel sem értünk végére a szokatlan dolgoknak. Azok után legalábbis, hogy az előző szezonban a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának kiválósága, Hosnyánszky Norbert egyszer már végzett el kezdődobást a lányok meccsén, ezúttal az egri pólósok olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok szerb hálóőre, Braniszlav Mitrovics vállalta el ezt a feladatot.

 

A közönség tapsa így elsőre a „Báne" becenévre hallgató vízilabdásnak szólt, de nem sokkal később már a kora esti mérkőzés főszereplői miatt is összecsaphatták tenyerüket a szurkolók. Azok a drukkerek, akik az őszi szezon során most voltak a legkevesebben az Eszterházy-csarnokban, ám a lelkes B-középnek köszönhetően, így is végig kiváló hangulat uralkodott a létesítményben.

 

Magáról a találkozóról annyit érdemes elárulni, hogy mivel a tabella utolsó helyezettje, a Kézilabda Szeged SE érkezett a hevesi megyeszékhelyre, mindenki csak a nagyarányú sikerrel lett volna megelégedve. Kezdetben mégsem működött minden zökkenőmentesen.

 

Komoly előnyre nem is nagyon sikerült szert tenni, pedig háromszor is vezettek már néggyel az egyetemisták. A várva várt igazi áttörés 16-11-nél következett be, amikor Sári Barbara már a hetedik találatát szerezte. Ekkor egyébként a félidő hajrájában jártunk, és a szünetig siketült is hatgólosra növelni a különbséget.

Fordulás után aztán hamar eldőlt minden, mivel a hazaiak egy 10-1-es szakasszal nyitottak. Nem túlzás, amikor azt mondjuk, szinte minden egri támadásból sikerült eredményesnek lenni, ezzel pedig idő előtt el is dőltek a fontosabb kérdések.

 

A mérföldkövek nyelvén ki kell emelni, Sári Barbara nyolcadik góljánál tartottunk először közte tíznél (23-13), Mészáros Dorináénál pedig húsznál (35-15), vagyis valósággal kiütötte Tisza-parti ellenfelét az Eger.

 

Mindeközben már minden egri mezőnyjátékos pályára lépett, a gólszerzés pedig egyedül a játékhoz legkésőbb csatlakozó Sepsi Rékának nem jött össze. Több jó egyéni teljesítményt is láthattunk ezen a mérkőzésen a lehengerlő támadójáték mellett, de Sári Barbarát már csak azért is ki kell emelnünk, mert nem mindennap szerez az ember tizenhat gólt (!) egy kézilabda meccsen. Hát most ez összejött a hazaiak beállósának, amivel messze a találkozó legeredményesebb játékosa lett.

 

A vége huszonhat gólos differencia, vagyis a vártnál is nagyobb arányú diadal, ezzel pedig kiválóan készültek a lányok a jövő vasárnapi, vélhetően jóval komolyabbnak ígérkező, fővárosi rangadóra.

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Szakmailag az első félidőt lehet értékelni, mert ott azért voltak még problémáink, különösen a szegediek balátlövőjével, Csoknyai Nórával, de akkor még a támadójátékunk sem mindig azt hozta, amit előzetesen elterveztünk. A második játékrészben viszont állva hagytuk ellenfelünket és itt már egy pillanatra sem volt kérdés, hogy nagyon komoly különbségű győzelmet fogunk aratni. Nem minden nap lő egy csapat negyvenhat gólt, aminek én személy szerint is nagyon örülök, de jövő vasárnap a Szent István ellen sokkal nehezebb összecsapás következik, ezért is érzem fontosnak, hogy az önbizalomszerzés miatt is ilyen jól sült el ez a találkozó.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 11. forduló
Eszterházy KFSC – Kézilabda Szeged SE 46-20 (19-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Kavalecz I., Kavalecz K.
EKFSC: Győrffy – Iván E. 3, SÁRI 16 (6), GRÜNFELDER-TÓTH 4, SCHEFFER 8, PETROVICS 5, Kovács F. 1. Cs.: Kulcsár G. – HADNAGY 2, MÉSZÁROS D. 5, Nyakó 2, Sepsi. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 7/7. ill. 3/1.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. p.: 8-6, 18. p.: 10-7, 24. p.: 13-9, 36. p.: 24-13, 42. p.: 29-14, 48. p.: 36-15, 54. p.: 40-17.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC 29-30
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – FTC II. 34-30
Pilisvörösvári KSK – Szent István SE 25-20
Nyíradony VVTK – NKK Balmazújváros 21-27
Gödi SE – Hajdúnánás SK 42-26
PC Trade Szeged KKSE – Pénzügyőr SE 23-21

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2016.12.05.
(FOTO: Sulyok Erika)


< Vissza