Nehéz kezdés, könnyed befejezés

Utolsó módosítás: 2019. október 26.

Sokáig csak szenvedett, végül mégis simán nyertek női kézilabdásaink.

 

A beharangozottakhoz képest több változással indult útjára a labda a Leányka úton, már, ami az Eszterházy SC aktuális bajnoki mérkőzését illeti. Az NB I/B keleti csoportjában az NKK Balmazújváros látogatott a listavezetőhöz, amely csapatnál Kuti Bettina derékfájdalmak miatt, kikerült a keretből.

 

Más változása is volt a találkozónak, eredetileg ugyanis a Kiu Gábor, Kiu Tamás játékvezető kettőst jelölték ki a meccs dirigálására, ám itt sem ez lett a „megoldás", végül Dáné Rita, és Gyimesi Metta sípszavára kezdődhetett el az összecsapás. Az az összecsapás, amelyet meglepetésre a vendég gárda kezdett jobban.

Az első öt balmazújvárosi akció egyaránt góllal zárult, miközben az egriek több hibát is vétettek. Érdekesség, hogy a legelső olyan támadás, amiből nem tudtak eredményesek lenni a feketemezesek, egy hétméteressel ért véget, amit a legrutinosabb játékos, Szabados Ibolya csúnyán fölé lőtt. Ettől függetlenül az első játékrész fele finoman fogalmazva sem a szezon legjobb periódusát hozta...

 

A tizenharmadik perctől vártuk a változást, legalábbis Debre Viktor ekkor elégelte meg csapata gyengébb produkcióját. Szemmel láthatóan nehezen akartak lendületbe jönni az egyetemisták, és az igazat megvallva, sokkal motiváltabbnak tűnt Dajka István alakulata.

 

A mérkőzés előtt nem sokan gondolták volna, hogy a találkozó huszonkettedik percének legvégén örülhetünk majd először hazai előnynek, de ettől még így történt. Ezek a pillanatok egyébiránt egyértelműen Bernát Dorina perceit hozták, hiszen két szélső befejezésnek köszönhetően sikerült előbb egalizálni, majd átvenni a vezetést. Sajnálhattuk, hogy vége lett az első felvonásnak, hiszen a szünetig négygólos fórt sikerült kiharcolni, és egy picit úgy tűnt, hogyha még öt minutum lett volna a játékrészből, talán végleg el is dőlhetett volna a meccs.

A fordításhoz, és ahhoz, hogy elinduljon a helyes úton a házigazda, komoly szükség volt a kapus Győrffy Alexandrára. Az egriek hálóőre nem egy bravúrt mutatott be, legyen az átlövés, ziccer, vagy hétméteres, a lényeg, hogy sok bekapott góltól mentette meg csapatát. A kiváló kapusteljesítmény mellett, a hátsó alakzat is egyre jobban muzsikált, ezt bizonyítja, hogy az első félidő hajrájában látott utolsó, illetve a másodikban megszerzett első balmazújvárosi találat között majdnem pontosan tizenegy perc telt el, ami azért elég komoly idő.

 

Ahogyan aztán arra számítani lehetett, a mérsékeltebb hazai teljesítmény tükrében is kezdtek egyre inkább elkészülni erejükkel a hajdúságiak. A hajrához közeledve már közte nyolcnál (21-13) kérte ki harmadik idejét a vendég szakvezetés, vagyis lényegében az érdemi kérdések lezárásánál tartottunk. Pláne, amikor kilenc perccel a vége előtt Iván Emese a plusz tízes állást hozta össze.

 

Ennél a pontnál tényleg minden eldőlt, a hátralévő időben ezért már csak a számszerű végeredmény, és a különbség mértéke maradt talány. Végül tizenegy gólos hazai siker került a jegyzőkönyvbe, vagyis továbbra is hibátlan az Eszterházy SC, és hatból hat győzelemmel vezeti a pontvadászatot.

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Elég rendesen bealtatott minket a Balmazújváros a meccs elején, nem tudtunk felpörögni. Az történt, amire számítottunk, és, amit én elmondtam a mérkőzést megelőző napon a videózás közben. Hogyha jön egy ilyen csapat, akkor ki fogja játszani a kártyáit, lassítani fogja a játékot, nem nagyon akar hibázni. De azt is tudtuk például, hogy nagyon sok helyzetből a beállóst akarják megtalálni. Tulajdonképpen semmi új dolog nem történt, mint, amire készültünk, sajnos azonban úgy látom, a videózás semmit sem ért, mert semmire nem emlékeztek a játékosaim, ellenfelünk pedig kiválóan élt lehetőségeivel, és nagyon jó mérkőzést játszott. A végére azért alakult ki ez a nagyobb különbség, mert fizikálisan erősebbek vagyunk. Nekünk az volt a legfontosabb dolog, hogy nyerjünk, de pont a mérkőzés előtt beszéltünk arról, hogy ezek nagyon nehéz meccsek tudnak lenni, és bárki meglephet bárki. Én átéltem ezt már nem egyszer, nem kétszer, majd valamikor biztosan meg fogjuk égetni magunkat, és akkor már komolyabbra fog fordulni a dolog. Ez ma nem történt meg, örülünk a győzelemnek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, kelet, 6. forduló
Eszterházy SC - NKK Balmazújváros 28-17 (13-9)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Dáné R., Gyimesi M.
EKESC: GYŐRFFY – BERNÁT D. 5, Brettner 5, Kobela 1, Pados 6, Buzsáki, Sári 5 (3). Cs.: Leiner – Pankotai 4, Iván E. 2, Kiser. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/1.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 5-5, 18. p.: 7-8, 24. p.: 10-9, 36. p.: 15-11, 42. p.: 18-12, 48. p.: 21-14, 54. p.: 26-15.

 

 

 

A 6. forduló további eredményei:


FTC U19 - VS Dunakeszi 46-33
Tempo KSE - Pénzügyőr SE 13-30
Hajdúnánás SK - Kecskeméti NKSE 30-26
PC Trade Szeged - Kispest NKK 29-32
Oxxo Energy Orosházi NKC - Gödi SE 28-32

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.10.26.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza