Oda a veretlenség

Utolsó módosítás: 2020. március 09.

Meglepő vereséget szenvedett a kiesőjelölt Dunakeszi otthonában az Eszterházy SC.

 

Néhány hete úgy fogalmazott Debre Viktor, hogy a tavasz első három fordulójában meg lehetet nyerni a bajnokságot, a következő találkozókon viszont el is lehet veszíteni azt. Nos, úgy néz ki, éppen ellenkezőleg, ezekben a hetekben lehet még inkább bebetonozni az első helyet az Eszterházy SC felnőtt csapatának.

 

Az előző forduló ugyebár ragyogóan alakult, hiszen a mieink tizenötödik győzelme mellett, a legnagyobb rivális is pontokat veszített, így öt pontra nőtt az előny a tabella élén. Hasonló szituációban kezdhette következő bajnokiját is a listavezető, hiszen tegnap este ismét kikapott a Pénzügyőr SE, ami azt jelentette, hogy egy Dunakeszin aratott győzelemmel már hétpontos előnyre lehetett volna szert tenni.

 

A tabellán utolsó előtti helyen álló házigazda ellen így még inkább meg lehetett a motiváció, igaz, azzal eddig sem volt gondja a társaságnak. A meccset megelőzően egyébiránt két kérdés foglalkoztathatta a vendégeket leginkább, mégpedig, hogy a derékbántalmakkal bajlódó Petrovics Gerda mennyit tud vállalni, illetve, hogy a betegsége miatt, szinte az egész hetet kihagyó Iván Emese milyen erőállapotban léphet majd pályára, már, amennyiben pályára lép.

 

Ami a találkozó elejét illeti, hazai vezetéssel startolt minden, lévén a legelső támadásból rögtön eredményes tudott látni a vendéglátó. Innentől kezdve viszont sorra jöttek az egri találatok, és ekkor úgy tűnt, meglehetősen hamar érvényre juttatja fölényét a hevesi gárda. A nyolcadik percben már 5-1-es vendég előnyt jegyezhettünk, tehát valóban jól sikerült a rajt.

 

Igen ám, csakhogy a folytatásban nemhogy megszilárdította volna fölényét az éllovas, de szép lassan el is adta fórját. A félidő közepén már folyamatosan döntetlen körüli állást mutatott a tábla, mígnem elérkeztünk a huszonegyedik perc legvégéhez, amikoris újból a Dunakeszi vezetett (11-10).

Sokáig nem nagyon húzhatta a vendég szakvezetés az időkérést, hiszen láthatóan hiba csúszott a gépezetbe. Sem a támadójáték, sem pedig a védekezés nem azon a fordulatszámon működött, ahogyan kellett volna, így várható volt a fejmosás. Sajnos ez sem ért túl sokat, a játékmegszakítást követően, zsinórban jöttek az újabb hazai találatok, így már 14-10-re is vezetett a kiesőjelölt.

 

Sári Barbara értékesített hétméteresével egy 5-0-ás hazai sorozatot, és egy hatperces egri gólcsendet sikerült végre lezárni, de a vérszemet kapó vendéglátó ekkor már érthetően nagyon felbátorodott. A szünetre vonulva, komoly megbeszélnivaló dolguk volt a lányoknak az öltözőben, mindenképpen változtatni kellett ahhoz, hogy ne szülessen óriási meglepetés.

 

Fordulás után elég hamar világossá vált, az a nap, ami minden csapat életében egyszer eljön, az most megérkezett. Alig hat minutum ment el legalábbis a második játékrészből és már 23-16-ra vezettek a hazaiak. Amennyiben ez nem lett volna elég, a folytatásban sem változott a játék, 28-20-nál pedig minden korábbinál nagyobb válságba kerültek a vendégek.

 

Csűrhetjük-csavarhatjuk a dolgot, de egyszerűen ezen a napon semmi sem ment a megszokottból. Ellenben a házigazdát komoly dicséret illeti, mert végig nagy elánnal és motivációval, mondhatni, abszolút megérdemelten aratott egy csodaszámba menő győzelmet. Mindez azt jelenti, hogy a tizenhatodik fordulóban szakadt meg az Eszterházy SC veretlenségi sorozata, a Pénzügyőr veresége miatt ugyanakkor megmaradt a bajnokság élén korábban megszerzett ötpontos előny, aminek megtartásához azonban a folytatásban minél előbb vissza kell találni a helyes útra...

 

 

Mestermérleg:

 

Rutka Péter, az egriek másodedzője: - Minden csapat életében vannak olyan napok, amikor semmi nem jön össze, nálunk ez a mai volt ilyen. Most már biztos, hogy százszázalékosan nem fogunk bajnokságot nyerni, de továbbra is mi vagyunk a listavezetők. Minden héten és minden napon előre kell tekintenünk, és még jobban kell dolgoznunk, küzdenünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Gratulálunk a Dunakeszi csapatának!


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 16. forduló
VS Dunakeszi - Eszterházy SC 33-30 (17-15)
Dunakeszi, 150 néző.
V.: Hársfalvi Zs., Mórocz R.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 1, Brettner 4, Petrovics 3, SÁRI 9 (3), PADOS 6, Buzsáki 2. Cs.: Leiner – Pankotai 1, Kiser 1, Kobela, Iván E. 3. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 7/6. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 12. p.: 4-7, 18. p.: 9-9, 24. p.: 13-10, 36. p.: 22-17, 42. p.: 25-20, 48. p.: 27-21, 54. p.: 31-27.

 

 

A 16. forduló további eredményei:


Hajdúnánás SK - Pénzügyőr SE 23-21
Oxxo Energy Orosházi NKC - Kispest NKK 40-29
Tempo KSE - FTC U19 22-24
PC Trade Szeged - GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 47-26
Gödi SE - NKK Balmazújváros 27-26

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2020.02.08.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza