Öt pont a fór!

Utolsó módosítás: 2020. március 04.

Amíg az Eszterházy SC nyert, addig a Pénzügyőr kikapott, így tovább nőtt az előny.

 

A 2020-as esztendőből eddig lejátszott bajnoki mérkőzések közül ugyan a Tempo KSE elleni számított előzetesen a legkönnyebbnek, mégis, jelentőségét tekintve, alighanem ennek volt per pillanat a legnagyobb értéke. Hogy miért is írjuk ezt? Nos, szombaton a déli órákban a tabellán második helyezett Pénzügyőr SE hazai környezetben vérzett el a Szegeddel szemben, ami így óriási lehetőség kapujába repítette az Eszterházy SC-t.

 

A játéknap előtt meglévő hárompontos fórt a fővárosiak legyőzésével öt egységre növelhették volna az egriek, ehhez „mindössze" arra volt szükség, hogy valahogyan legyőzzék tavasszal eddig hibátlan vendégüket. A már említett papírforma alapján ennek előzetesen nem lett volna szabad nehézséget jelentenie, ám mint minden esetben, ezúttal is meg kellett dolgozni a győzelemért.

 

Ami még a találkozót megelőző állapotokat illeti, a két-két kapussal, és utánpótlás korú játékossal együtt, összesen tizennégy személy került hazai részről a jegyzőkönyvbe. Petrovics Gerda már a Szeged-meccs óta fájlalta a derekát, ezért a heti edzések mellett a mostani bajnokit is kihagyta.

Olyan játékost is láthattunk, aki nemhogy nem hagyta ki a mai meccset, de még kerek számhoz is érkezett. Nevezetesen Buzsáki Nikolettre, és Pados Mónikára gondolunk, ők ketten legalábbis századik egri mérkőzésükre készülhettek. Az ilyen esetben jól megszokott emlékplakettet Eger Megyei Jogú Város polgármestere, Mirkóczki Ádám adta át az említett személyeknek, aki szívesen tett eleget az egyetemisták invitálásának.

 

Ezek után már tényleg minden a játékról szólt, amiben ugyanakkor kezdetben nem túl sok örömünket leltük. Meglehetősen nehezen akart belelendülni a házigazda, a támadójátékban legalábbis elég sok pontatlanságot vehettünk észre. A hatodik percben 2-3-nál még vendég előnyt is feljegyezhettünk, ami után azért hamarosan ismét megfordult az állás.

 

A következő mérföldkövet a tizenharmadik minutum hozta, amikor az addigiakhoz képest kicsit váratlanul, négy góllal lépett el az Eger (8-4), persze rögtön jött is a másik oldal időkérése. Innentől kezdve nagyjából három-négy találaton mozgott a különbség, és ugyan a szünetig tizennyolc szerzett gólig nem álltak meg Iván Emeséék, így is nagyon sok helyzet maradt kihasználatlanul.

A térfélcserét követően már ezzel is jóval kevesebb probléma akadt, mondhatni futószalagon érkeztek az újabb és újabb egri találatok. Mindennek tükrében csak idő kérdése volt, mikor sikerül kialakítani a kétszámjegyű különbséget (hittük ekkor), hiszen 27-18-nál már kilenccel is vezetni tudtak Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai.

 

Igen ám, csakhogy ennél a pontnál váratlan zavar támadt az erőben, a Tempo egy 4-0-ás sorozatot produkált, a mieink pedig legközelebb nyolc perc elteltével tudtak újból eredményesek lenni. Baj ezzel együtt sem volt, viszont ismét ritmust kellett váltani, magyarán szólva, ismét megnyerni a meccset.

 

Szerencsére egy hazai időkérés újból mindent megváltoztatott, aminek eredményeként ismételten elértük a korábbi legnagyobb differenciát (32-23). Innentől gyakorlatilag formaságot jelentett a találkozó, és már az egri szakvezetés is sokkal bátrabban mert cserélni. A végjátékban a vendégek még megpróbáltak zavart okozni a hét mezőnyjátékos, kapus nélküli játékkal, de ebből is a mieink jöttek ki jobban.

 

Összességében az olykor megjelenő hibák ellenére is magabiztos sikert aratott az Eszterházy SC együttese, ami tizenötből a tizenötödik diadalt jelentette a bajnokságban. Tudósításunkat pedig úgy zárjuk, ahogyan kezdtük, csak most már kijelentő módban, hét körrel a szezon vége előtt, ötpontos előnnyel vezeti a csapat a pontvadászatot!

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Egész héten úgy készültem, hogy ez egy nagyon komoly ütközet lesz. Azt kaptam, amit vártam, nem ért meglepetés, egy jó csapat ellen léptünk ma pályára. Azt gondolom, hogy össze sem lehet hasonlítani ezt a meccset az őszivel. Nagyon megszenvedtünk, az első félidőben bizonytalanok voltunk, az ellenfélben pedig éreztem a küzdeni akarást, szóval tényleg nem volt ez egyszerű. Onnantól viszont, hogy feljavult a védekezésünk, és jött egy elfogadható kapusteljesítmény, már le tudtuk zárni a mérkőzést.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 15. forduló
Eszterházy SC - Tempo KSE 36-29 (18-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Dulai Á., Pisák B.
EKESC: Győrffy – Iván E. 5, KUTI 5, Brettner 4, Kobela, Buzsáki, SÁRI 12 (4). Cs.: Leiner - PADOS 6, PANKOTAI 4, Bernát D., Kiser. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/5. ill. 4/4.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 6-4, 18. p.: 11-8, 24. p.: 15-11, 36. p.: 23-16, 42. p.: 28-21, 48. p.: 28-23, 54. p.: 33-24.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:


FTC U19 - Hajdúnánás SK 30-28
Pénzügyőr SE - PC Trade Szeged 20-22
Kispest NKK – Gödi SE 37-29
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE - Oxxo Energy Orosházi NKC 29-35
NKK Balmazújváros - VS Dunakeszi 24-30

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2020.03.01.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza