Plusz nyolccal búcsúztak

Női kézilabdásaink visszavágtak a Pénzügyőr elleni őszi vereségért.

 

Szokatlan időpontban játszhatta a szezon utolsó mérkőzését az Eszterházy KFSC felnőtt csapata, a Pénzügyőr SE otthonában rendezett találkozó ugyanis délelőtt tizenegy órakor kezdődött.

 

Nem csak ez volt szokatlan dolog, hanem az is, hogy az egrieknél Bocsi Szonja is a kezdő hetesben kapott lehetőséget, igaz, csak védekezésben, támadásban Lányi Gabriella foglalhatta el a jobb kettes pozíciót. Ami még mindenképp ide kívánkozik, hogy Molnár Nikolett, Grünfelder-Tóth Alexandra, valamint Mészáros Dorina sérülése miatt csak a lelátón foglalhatott helyet.

 

A találkozó aztán elég szoros csatát hozott (legalábbis az első félidő), már rögtön a legelején látni lehetett, hogy nem nagyon fog egymástól elszaladni egyik csapat sem. Sokáig így is történt, fej-fej mellett haladtak a felek, mígnem a félidő hajrájában egyszer csak ellépett a vendég gárda.

Szokatlanul sok változtatást láthattunk egyébként az első harminc percben az EKFSC-nél, ami láthatóan jót tett a társaság produkciójának. Nyakó Rozália például kiválóan szállt be a meccsbe, két szép találat mellett ugyanis hétméterest is kiharcolt. És, ha már büntetők, a szünetig ötöt kaptak belőle a hazaiak, amiből csak kettőből lett gól, köszönhetően egy alkalommal Győrffy Alexandrának, illetve két kapufának.

 

Féltávnál tehát plusz háromnál tartottunk, és mint utóbb kiderült, innentől indult be igazán a gépezet. A térfélcsere után is megmaradt legalábbis az egri dominancia, hátul pedig egyre több fővárosi támadást sikerült kivédekezni. A játékrész felére aztán már elég komoly különbség alakult ki, az ötvenedik minutumban érkező hazai időkérésnél már 20-28-nál tartottunk.

 

Gyakorlatilag ezzel el is dőlt az ütközet, de a végjátékra azért még nem lehetett kiengedni. Szerencsére nem is történt semmi rossz dolog, a támadásokat Petrovics Gerda által irányított egyetemisták így teljesen nyugodtak lehettek a hajrában. Nem is történt már semmi különös az utolsó percekben, a végére pedig maradt a közte nyolc, ezzel pedig a nem túl jól sikerült szezont legalább szépen zárták a lányok.

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Végre nem góllövőversenyt rendeztünk, hanem figyeltünk a védekezésre. Jobban egyensúlyban volt a támadásunk a védekezéssel, és győztes meccsel zártuk le a számunkra nem túl sikeres idényt. Örülök, hogy volt tartása a csapatnak még annak ellenére is, hogy különösebb tétje már nem volt a találkozónak.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 26. forduló
Pénzügyőr SE – Eszterházy KFSC 26-34 (12-15)
Budapest, Kőér utca, 100 néző.
V.: Hargitai G., Nagy F.
EKFSC: Győrffy – PETROVICS 6 (1), Bocsi, Hadnagy 1, Scheffer 6, Sári 7 (4), BUZSÁKI 6. Cs.: Hajek – Iván E. 1, Kovács F., NYAKÓ 5, Sepsi 1, Lányi 1 (1). Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 8/5. ill. 6/6.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 18 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 6-5, 18. p.: 9-8, 24. p.: 11-11, 36. p.: 15-18, 42. p.: 17-21, 48. p.: 20-26, 54. p.: 22-30.

 

 

 

A 26. forduló további párosításai:


Hódmezővásárhelyi LKC – PC Trade Szeged KKSE 24-39
Szent István SE – Nyíradony VVTK 39-26
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – Kézilabda Szeged SE 37-24
NKK Balmazújváros – Hajdúnánás SK
FTC II. – Gödi SE
Oxxo Energy Orosházi NKC – Pilisvörösvári KSK

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.05.21.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza