Sári pirosát is elbírtuk

Utolsó módosítás: 2019. november 10.

Az FTC U19 elleni tízgólos sikerrel továbbra is hibátlan az Eszterházy SC.

 

Nyernie kellett az Eszterházy SC felnőtt csapatának, mert jövő heti rangadó ellenfele, a mieink mellett az NB I/B keleti csoportjában szintén veretlen Pénzügyőr SE ugyanis nyerni tudott szombaton, így bár emiatt egy meccsel többet játszott a listavezetőnél, de vasárnap délutáni állapotok szerint, vezette a bajnokságot.

 

Amennyiben nem csak ezt nézzük, akkor is a győzelem volt az elfogadható eredmény az FTC U19-es gárdájának otthonában, még akkor is, hogyha a zöld-fehér fiatalok tényleg a jövő reménységeiként fogadhatták riválisukat. Ahogyan előzetesünkben Debre Viktor fogalmazott, a gyors visszarendeződésekkel szerette volna kihúzni riválisa méregfogát a vendég védelem, emellett pedig szükség volt a lehető leghatékonyabb támadás-befejezésekre is.

 

Nos, a két megnevezett játékszituáció olyannyira jól sült el rögtön a találkozó elején, hogy a Fradi már a tizenkettedik percben kénytelen volt időt kérni. Ekkor 8-4-es vendég fórt mutatott az eredményjelző, vagyis tényleg jó rajtot kaptak el az egriek. Különösen a forduló előtt a góllövőlistát vezető Sári Barbara kezdett parádésan, hiszen a nyolc találatból öt is a beálló nevéhez fűződött.

 

Nem mondhatni, hogy az említett játékmegszakítás komoly változást hozott volna a pályán, gyakorlatilag ugyanabban a mederben zajlott tovább az összecsapás. Habár akadt olyan periódusa a meccsnek, amikor az FTC fel tudott zárkózni mínusz kettőre (9-11-nél), de a szünetig meg sem álltak az egyetemisták plusz hatos különbségig, ami megfelelő táptalajt jelentett a folytatásra.

 

Szünet után Brettner Zsófia pillanatai következtek, ami egyrészt több remek egyéni teljesítményből született találatban mutatkozott meg, másfelől abban, hogy nagyon közel kerültek a hevesiek a kétszámjegyű differenciához. Végül számszerűen ez 12-22-nél következett be, amikor Pados Mónika egykori klubja ellen talpról pattintott a hálóba, ez pedig alapvetően határozta meg a továbbiakat.

Igen ám, csakhogy némi szépséghiba csúszott a gépezetbe, Sári Barbara ugyanis kénytelen volt idő előtt befejezni a találkozót. Történt, hogy egy büntetőnél az egriek huszonhatosa fejbe lőtte a hazaiak kapusát, a két játékvezető rövid konzultálás után aztán piros lappal jutalmazta a meccs addigi legeredményesebbjét.

 

Ha már hétméteres, itt illik megjegyezni, hogy ritkán látott pocsékul lőtték a játékosok a büntetőket. A játékrész derekáig a házigazda hármat, míg a vendég gárda négyet rontott el, ami ugyanakkor a bosszankodás mellett is belefért ezúttal egri részről, hiszen ezzel együtt is sikerült tartani magabiztos előnyt.

 

A végjáték így aztán könnyűre sikeredett, jöhettek a cserék is, az utolsó kérdés már csak az maradt, hogy mi lesz a végeredmény. Összességében a látottak alapján abszolút reális különbségű különbséggel győzte le ferencvárosi ellenfelét az Eszterházy SC, amely társaság így továbbra is hibátlan a bajnokságban, és egypontos előnnyel várhatja jövő szombaton esedékes két veretlen csapat rangadóját.

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő kifejezést, mert kicsit könnyedén vettük ezt a napot. Az egész mérkőzés folyamán jelentős előnyben voltunk, amikor viszont elmentünk ellenfelünktől, akkor mindig visszaengedtük a Fradit. Buta hibákat követtünk el, nem koncentráltunk kellőképpen. Kicsit olyan érzésem van, hogy ezt a meccset egy-két ember elengedte, úgyhogy azért nem vagyok teljesen boldog. Nem voltunk megfelelően motiváltak, ez valószínűleg az én hibám, úgyhogy erre majd a jövőben oda kell figyelnünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, kelet, 7. forduló
FTC U19 - Eszterházy SC 22-32 (12-18)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 150 néző.
V.: Gál L., Ludvig B.
EKESC: GYŐRFFY – Iván E. 4, Kuti, BRETTNER 7, KOBELA 4, Buzsáki 1, SÁRI 8 (1). Cs.: Leiner – Pados 1, Pankotai 4, Bernát D. 2, Kiser, Kockza L., Romány K. 1, Dohány V., Csomós A. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 9/6. ill. 5/1.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 8 perc.
Piros lap: Sári a 36. percben.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-5, 12. p.: 4-8, 18. p.: 8-11, 24. p.: 10-14, 36. p.: 13-22, 42. p.: 15-24, 48. p.: 18-27, 54. p.: 19-29.

 

 

 

A 7. forduló további eredményei:


Kispest NKK – Hajdúnánás SK 31-31
Pénzügyőr SE – VS Dunakeszi 36-18
GBB ZRT Kecskeméti NKSE - Tempo KSE 43-27
NKK Balmazújváros - Oxxo Energy Orosházi NKC 28-35
Gödi SE - PC Trade Szeged 27-34

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.11.10.


< Vissza