Sikeres Ligakupa-rajt

Utolsó módosítás: 2021. január 13.

A Hajdúnánás elleni hétgólos győzelemmel nyitott az Eszterházy SC.

 

Szerda este, hazai környezetben kezdte el 2020/2021-es Ligakupa-szereplését az Eszterházy SC felnőtt együttese, méghozzá a D-csoportban egyszer már pályára lépő Hajdúnánás SK ellenében. A vendégek eddig egyetlen találkozójukon hatgólos vereséget szenvedtek a Kispest otthonában így a mieinknek is két ponttal kellett zárniuk a hétközi összecsapást.

 

Kicsit olyan év eleji hangulata lehetett az embernek néhány perccel a találkozót megelőzően, hiszen elég nehezen akart elindulni a játék. A megszokotthoz képest később volt a játékvezetői ellenőrzés, késett a bemutatás, és még, ha ez nem lett volna elég, a kezdődobás előtt tudta meg mindkét vezetőedző, hogy új szabályokat alkalmazva, passzív játéknál a korábban megszokott hat passz helyett, innentől négyig megy a támadás.

 

Szerencsére a sok érdekesség nem zavarta meg a házigazdát, amely csapat kezdeményezően lépett fel, mindjárt az első perctől kezdve. Viszonylag rövid időre volt szükség ahhoz, hogy több góllal is sikerüljön ellépniük az egrieknek, ami gyakorlatilag a teljes első félidőt befolyásolta. 9-4-nél már közte ötnél tartottunk, 14-9-ig ugyanakkor nem sikerült ismét ilyen különbséget kieszközölni. A játékrész legnagyobb differenciáját plusz hatnál jegyezhettük fel.

Az első harminc perc jellemzően jó hazai támadójátékot hozott, viszonylag kevés lehetőség maradt ki. A vendégek ezzel szemben leginkább annak köszönhették, hogy a szünetig nem szakadtak le visszafordíthatatlan mértékben, hogy hat büntetőjükből ötöt is értékesíteni tudtak. Ebben a korábban hosszú időt Egerben is lehúzó Petrovics Gerda járt az élen, más kérdés, hogy ezen kívül túlzottan sok mindenért nem lehetett elégedett a sárga-feketék mestere, Molnár András, aki már a kilencedik percben kénytelen volt időt kérni.

 

A másik oldalon Zsadányi Sándor teljesen más célzatból tette le első T-betűjét a zsűriasztalra, tizenöt minutum elteltével ugyanis kis túlzással sort cserélt. A kezdő hetesből egyedül Leiner Bernadett, Brettner Zsófia és Kiser Panna maradt a pályán a mezőnyjátékosok közül, az pedig külön öröm, hogy a frissen érkezők is tartani tudták a szintet.

 

Fordulás után ismét változott a hazai hadrend, kezdve azzal, hogy Vajk Eszter foglalhatta el a portát. A balszélen Papp Dóra érkezett új emberként, kvázi továbbra is komolyan forgatta a lapokat az ESC szakvezetése. Egy ideig úgy nézett ki, nem is nagyon változik a játék képe, csakhogy a vendégek kapusa, Kozma Tünde elkezdett bravúrt bravúrra halmozni, aminek eredményeként mínusz háromig közelített a Hajdúnánás.

A meccs háromnegyedéhez érkezve, Zsadányi Sándor ismét időt kért, és ismét azért, hogy változtasson. Ekkor közte ötnél jártunk, vagyis újra sikerült visszatalálni a helyes útra. Igazság szerint, egészen a végjátékig nem is lett nagyobb a különbség a korábban kialakulthoz képest, Jurmann Gréta és Kobela Tamara átlövései azonban ezt a sorozatot is megtörték.

 

A végeredmény így hétgólos Eszterházy SC győzelemről árulkodik, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban vezeti a társaság a Ligakupa D-csoportját. Persze, a neheze csak most jön, legközelebb szombat este, amikoris a Kispest elleni hazai meccsel folytatódik a sorozat.

 

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: - Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, mert az elején járunk még a felkészülésnek. Türelem kell még mindenki részéről, a téli szünet után ugyanis nem tartunk még ott, ahol később kell. Felmértük a mérkőzésen, hogy mi megy, és mi kevésbé. A célját elérte a találkozó, az pedig külön öröm, hogy győzelmet sikerült aratnunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Ligakupa, D-csoport, 2. forduló
Eszterházy SC - Hajdúnánás SK 34-27 (19-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Benya-Hantos D., Rózsahegyi B.
ESC: Leiner – Kuti 3, Brettner 5, BATÓ 6 (3), Juhász R. 3, Kobela 5, Kiser 2. Cs.: Vajk – Bernát D. 1, Szecsődi 3 (1), Alaxai 2, JURMANN 3, Papp D. 1, Dohány V., Solt A. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 5/4. ill. 10/9.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 9-5, 18. p.: 13-9, 24. p.: 16-10, 36. p.: 22-16, 42. p.: 24-21, 48. p.: 27-21, 54. p.: 29-24.

 

 

 

A D-csoport állása:


1. Eszterházy SC 2 pont (34-27), 2. Kispest 2 (31-25), 3. Hajdúnánás 0.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.13.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza