Siófokon is mínusz húsz

Utolsó módosítás: 2019. április 22.

Ugyanolyan különbség alakult ki a Balaton partján, mint ősszel a Leánykán.

 

Nem kezdődött túl sok jó előjellel az Eszterházy SC hétvégi bajnokija, ezt pedig már kifejtettük a Siófok KTC elleni találkozót megelőzően is, akkor viszont még nem tudtuk, hogy egy újabb adalék hozzájárul a még nehezebb helyzethez.

 

A K&H Liga huszonkettedik fordulójára legalábbis egy órával a kezdés előtt érkeztek meg az egyetemisták, mivel az autópályán elég komoly forgalommal találkoztak. Akadt olyan szakasz, amelyen egy óra alatt tizenöt kilométert lehetett haladni, szóval túlzás nélkül, gyakorlatilag rögtön a pályára estek be a csapat tagjai.

 

Egyébként is nehéz feladatuk volt az egrieknek, mégis nekik sikerült megszerezniük a meccs első találatát. Más kérdés, hogy a folytatásban tényleg nem sok mindennek örülhettünk. A Balaton-partiak percről percre növelték előnyüket, pedig Győrffy Alexandra több eseten védeni is tudott.

 

A vendégek előrejátékában sajnos nem sok veszély rejlett, láthatóan az átlövésekre rendezkedtek be Brettner Zsófiáék. Mindezt csak azért jegyezzük meg, mert ebből is látható, nem nagyon sikerült közel kerülni a hazaiak falához, ezek a kísérleteket pedig elég nagy százalékban hatástalannak bizonyultak. Itt jegyeznénk meg, hogy az első félidőben négyszer is a siófoki kapufán csattant a labda, vagyis még a szerencsével sem ápolt jó barátságot a társaság.

Akárhogy is, a huszonharmadik percben Asma Elghaoui góljával már közte tíznél jártunk (14-4), így tehát meglehetősen gyorsan eldöntötte a két bajnoki pont sorsát a házigazda. Persze, nagyjából ezt is vártuk, meg úgy nagyjából mindenki, aki képben volt a realitásokkal, ettől függetlenül, hogyha a siófoki szurkolótábornak a jóval szerényebb körülményekkel rendelkező, de csupa magyar fiatalt a pályára állító együttes kiszámolásában talált örömöt EHF Kupa döntős kedvenceivel szemben, úgy természetesen lelke rajta...

 

Mindezek tükrében sokkal másabb célja nem lehetett a folytatásban Debre Viktor és Rutka Péter alakulatának, minthogy próbáljon valahogyan tisztességesen helytállni, ami már csak azért is tűnt egyre nehezebb feladatnak, mert a szünet után már a közte húszas differenciát is elkezdték ostromolni a hazaiak. Egy darabig úgy nézett ki, sikerülhet eredményesebb támadójátékot produkálniuk az egrieknek, de Tor Odvar Moen gyors időkérése ismét a helyes irányba terelte a tanítványait.

 

A számok szerelmeseinek kedvéért nem csak amiatt kell megemlítenünk a negyvennyolcadik minutumot, mert ebben a pillanatban alakult ki az imént felhozott különbség, de, hogyha visszagondolunk a két gárda őszi, egymás elleni ütközetére, az akkori végeredmény is Andela Janjusevics góljánál alakult ki ismét (31-11).

 

Tekintve, hogy ekkor majdnem hátra volt a találkozó negyede, még ennél nagyobb vereség is kialakulhatott volna, de a hajrában elsősorban Iván Emese lövőkedvének köszönhetően, tartani tudta a távolságot az Eszterházy SC. Összességében így ugyanúgy hússzal kapott ki az együttes, mint ősszel, azzal a különbséggel, hogy ezúttal bár több gólt kapott, de többet is szerzett.

 

 

Mestermérleg:

 

Tor Odvar Moen: - Szeretném megköszönni ellenfelünk mai hozzáállását a mérkőzéshez. Amikor már nagyon komoly különbség alakult ki a két csapat között, akkor is kemény csatára késztettek minket az egriek, ami mindenképp becsülendő. Ami a mi játékosainkat illeti, nagyon örültem neki, hogy mindenki így állt hozzá a mérkőzéshez, annak pedig különösen, hogy mindenki meg is kaphatta a lehetőséget a pályán.

 

Debre Viktor: - Tisztában voltunk vele, hogy milyen kaliberű együttes lesz a mai napon ellenfelünk, mert teljesen megérdemelten sikerült bejutnia az EHF Kupa fináléjába is, amihez a mai győzelmén kívül is gratulálok. Mi úgy jöttünk ide, hogy próbáljunk meg a legutóbbi egymás elleni meccshez képest tizenegynél több gólt lőni, és minél jobban megnehezíteni az ellenfél dolgát. Ez részben sikerült, de átszaladtak rajtunk. Ez volt ugyanakkor a papírforma, nekünk pedig ez megoldhatatlan feladatot jelentett. A második félidőben a cseréknek köszönhetően voltak jobb időszakaink.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Liga, 22. forduló
Siófok KTC - Eszterházy SC 38-18 (19-5)
Siófok, 650 néző.
V.: Paska D., Vastag S.
SIÓFOK: Solberg – Böhme 3, Gonzalez 1, Kmirova, JEZIC 7, KOBETICS 6 (1), Aoustin. Cs.: Dedu – ELGHAOUI 7, Takács E., Perianu 1, Such 1, Barkóczi 1 (1), Wald 4 (1), JANJUSEVICS 7. Edző: Tor Odvar Moen.
EKESC: Győrffy - Bernát D., Bocsi, Hanczvikkel, Brettner 3, Buzsáki 1, SÁRI 8 (3). Cs.: Leiner – Juhász R., Sallai, IVÁN E. 6, Pados, Sepsi, Borbély. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 7-3, 18. p.: 11-4, 24. p.: 15-4, 36. p.: 24-7, 42. p.: 26-10, 48. p.: 31-11, 54. p.: 35-14.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2. ill. 4/3.

 

 

 

A 22. forduló további eredményei:


EUbility Group-Békéscsaba - FTC-Rail Cargo Hungaria 21-41
DVSC Schaeffler - Alba Fehérvár KC 32-38
Győri Audi ETO KC - Kisvárda Master Good SE 36-19
Dunaújvárosi KKA - Eu-Fire Mosonmagyaróvár 23-20
GVM Europe-Vác - MTK Budapest 27-27
Moyra-Budaörs Handball - Érd 25-36

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2019.04.21.

(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza