Több mint kellemetlen

Ismét a rosszabbik arcát mutatta az Eszterházy KFSC női kézilabdacsapata.

 

Nem először történt meg idén az Eszterházy KFSC felnőtt együttesével, ami vasárnap délután, vagyis, hogy papíron egy alacsonyabban kvalifikált társaság tréfálja meg a csapatot. Az NKK Balmazújváros elleni idei utolsóelőtti hazai fellépés alkalmával egy viszont pontosan ezt kaptuk.

 

Pedig ősszel tizenkettőt sikerült különbségként közé tenni, és most sem kezdődött rosszul a találkozó, többször is sikerült öttel elmenni az ellenféltől. Sári Barbara és Scheffer Zsanett ezúttal is felváltva lőtték a gólokat. Hátul nagyjából minden stabilan működött, így aztán a tizenegyedik percben úgy kérhetett időt a vendégek mestere, hogy már 7-2 állt az eredményjelzőn.

 

A folytatás is a mieink akarata szerint zajlott, de az említett különbségnél nem igen sikerült nagyobbra növelni a távolságot. Folyamatosan három és öt találat között ingáztak a felek, ami eredményezhetett egyfajta magabiztosságot a házigazdának, de teljesen megnyugodni nem lehetett, hiszen azért bőven látótávolságon belül voltak a balmazújvárosiak.

Nem nagyon gondoltuk volna a félidei 16-12-vel, hogy komoly bajba kerülhetnek az egyetemisták. A vendégeken ugyanakkor fordulás után egyre inkább érezhető volt a tűz, a motiváció, és az egymásért való küzdeni tudás. Az egri kézilabdásokon ezen a napon nagyon nem. És sajnos azt kell, hogy mondjuk, nem csak ma nem.

 

Előbb-utóbb egyre közelebb kerültek az egyenlítéshez Halmai Pálmáék, akik egészen pontosan az ötvennegyedik minutumra hozták magukat egálra, a korábban Egerben is megfordult beálló, Juhász Renáta ötödik góljával. Az igazi válság pedig itt már látszódott.

 

Az irányító Szabados Ibolya által vezetetett Balmazújváros szemmel láthatóan vérszemet kapott, három és fél perccel a vége előtt pedig már 25-23-ra ment el vendéglátójától. Nem volt ugyanakkor még vége a találkozónak, mert egy gyors egri találattal ismét egészen szoros lett az állás, az egyenlítés viszont már nem jött össze, miután Sári Barbara hétből hét értékesített büntetőt követően, a nyolcadikat már elhibázta.

Az utolsó percet így is a mieink támadhatták végig, de itt már semmi sem akart összejönni. A legvégén kell vezetni, tartja a mondás, és a Balmazújváros ezt az elvet követve, végül teljesen megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot, ami mondani sem kell, mekkora csalódás az egri csapattól.

 

Összegezve a látottakat, és senkit sem megbántva, ez a társaság egyáltalán nem kelti egy jó együttes benyomását. A pályán csend honol, nincs kommunikáció, nem küzdenek egymásért a lányok, és ez már sorozatosan előjövő probléma. Hogy mi okozza mindezt ebben a teljes bajnoki szezonban, azt megfejteni nyilván hosszú elemzést igényelne, mindenesetre az a csapat, amelyik egy bajnokságon belül nem egy, nem kettő, de nem is három esetben kap ki középcsapattól, nem érdemel érmet, és igazság szerint, maga is ezt a jelzőt érdemli ki...

 

 

Mestermérleg:

 

Hegedűs Tibor: - Nehezen találom a szavakat, mert amit a második félidőben kézilabda néven csináltunk, az nagyon messze van az elvárttól. Elkezdtük megint jól a meccset, az első félidőben lőttünk tizenhatot, erre a másodikban mindössze nyolcat. Egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgot, pláne, hogy már nem először fordul elő ilyen. Az ellenfelünk mentálisan teljesen felülmúlt minket, mi meg csendben, tűz és harci kedv nélkül játszottunk. Ezzel nem lehet nyerni. Mondanom sem kell, hogy mekkora csalódás ismét ez a mai teljesítmény.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 23. forduló
Eszterházy KFSC – NKK Balmazújváros 24-25 (16-12)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Hardi R., Őri E.
EKFSC: Győrffy – Iván E. 1, Grünfelder-Tóth 1, Petrovics 2, Sári 11 (7), Scheffer 6, Buzsáki 1. Cs.: Hadnagy, Nyakó, Lányi 2. Edzők: Hegedűs Tibor, Terenyei Ákos.
Hétméteresek: 8/7. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-1, 12. p.: 7-3, 18. p.: 11-6, 24. p.: 12-9, 36. p.: 17-14, 42. p.: 20-17, 48. p.: 23-20, 54. p.: 23-22.

 

 

 

A 23. forduló további eredményei:

 

Nyíradony VVTK – FTC II. 36-34
PC Trade Szeged KKSE - Szent István SE 29-34
Kézilabda Szeged SE - Pilisvörösvári KSK 26-35
Hódmezővásárhelyi LKC - Pénzügyőr SE 27-31
Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE - Hajdúnánás SK 31-20
Gödi SE - Oxxo Energy Orosházi NKC 33-31

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykfsc.hu, Fenyves Balázs, 2017.04.30.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza