Újból szegedi siker

Ráadásul ismét sima, így szorosodik az élmezőny az Eszterházy KESC mögött.

 

Nagyon fogadkoztak a lányok, szerettek volna visszavágni az őszi hétgólos vereségért, de az élet újra ismételte magát. Tíz találattal kapott ki idegenben az Eszterházy KESC felnőtt együttese a másodosztályú bajnokságban közvetlenül mögötte álló PC Trade Szeged KKSE gárdájától.

 

Nem ezt vártuk, de sajnos a látottak alapján teljesen reális eredmény született. Nagyjából tíz percig állt szorosan a meccs, ezt követően viszont szétzuhantak a vendégek. Beszédes adat, hogy 4-3-as egri vezetés után tizennégy percig egyáltalán nem sikerült betalálni a házigazdának, ami sorsdöntőnek bizonyult.

 

Ezidő alatt a szegediek egy 9-0-ás etapot produkáltak, és mivel ekkor már közte hetet jegyezhettünk fel, gyakorlatilag eldőlni látszott a rangadó. Pedig még mindig csak az első félidőben jártunk. A huszonhetedik minutumban ennél is súlyosabbá vált a helyzet, Takács Kitti góljával ugyanis kétszámjegyűvé vált a különbség.

 

Hidegzuhany a javából, de igazából nem ismeretlen, sajnos a lányok nem először nem tudták felvenni a Szeged KKSE ritmusát. Így pedig nagy zakó nézett ki. A szünetben erre hívta fel a társaság figyelmét Debre Viktor is, mármint, hogy a meccs már alighanem elment, de arra, hogy milyen különbségben kapnak ki a tanítványok, oda kellene figyelni.

Sajnos a hátrány a fordulás után sem akart csökkenni, és bár a végeredmény ugyanúgy kereken tíz gólt mutat, már mínusz tizennégynél is jártak az egyetemisták. Egy ilyen összecsapás után nehéz bárkit is pozitívan értékelni, mégis, Iván Emese ugyan több hibával, de nagy kedvvel játszott, amit mutat is a nyolc szerzett találata.

 

Összességében nem lehetünk elégedettek, és akkor még finoman fogalmazunk, ennél ugyanis sokkal többet tudnak a lányok. Valamiért viszont most már nem első alkalommal bénul meg az együttes egy komoly ellenféllel szemben. Erős rivális pedig még jön tavasszal, nem is egy...

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Egy jobb csapattól kaptunk ki, ezt továbbra is tartom. Nekünk nem fekszenek ezek az ellenfelek, most is látszott, mert gyorsak voltak és erősek, emellett pedig jól felkészültek belőlünk. Motiváltan játszottak a hazaiak, hibázásra kényszerítettek minket, ezeket a hibákat pedig kőkeményen ki is használták. Reális eredmény született, de nem kel ebből messzemenő következtetéseket levonni, a jó hír az, hogy még mindig mi vezetjük a bajnokságot. Valahol egyébként benne van a vereségben, hogy megint nem hittünk magunkban, hogy enerváltan játszottunk, de úgy érzem, hogyha a lehető legjobbunkat nyújtjuk, akkor sem biztos, hogy le tudtuk volna győzni a hazaiakat. Szóval még egyszer mondom, egy jobb csapattól kaptunk ki, amely ma ennyit hagyott nekünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, nők, kelet, 17. forduló
PC Trade Szeged KKSE – Eszterházy KESC 32-22 (18-8)
Szeged, Városi stadion, 70 néző.
V.: Sándor Gy., Szabó B.
EKESC: Győrffy – Bocsi, IVÁN E. 8, Petrovics 6, Sári 3, Hanczvikkel, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Molnár N. 2, Kovács F., Vesztergombi 1, Kobela 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/3. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 7-4, 18. p.: 11-4, 24. p.: 14-6, 36. p.: 20-9, 42. p.: 23-13, 48. p.: 26-15, 54. p.: 31-18.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:


Szent István OTP – NKK Balmazújváros 35-23
Kézilabda Szeged SE – Kispest NKK 34-28
Pénzügyőr SE – Gödi SE 34-29
Orosházi NKC – Nyíradony VVTK 26-30
Hajdúnánás SK – Szentendrei NKE 28-28
Gyömrő VSK – Hódmezővásárhelyi LKC 23-43

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykesc.hu, Fenyves Balázs, 2018.02.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza