Újra a Kispest nyert

Utolsó módosítás: 2021. január 17.

Féltávnál második helyen Ligakupa-csoportjában az Eszterházy SC.

 

Két, eddig hibátlan csapat randevúját rendezték szombat este a Leányka úton, a Ligakupa D-csoportjában legalábbis az egyaránt két-két ponttal álló Eszterházy SC, valamint a Kispest NKK-Vajk nézett egymással farkasszemet. A mérkőzést megelőzően mindössze egyetlen góllal állt jobban a házigazda, igaz, eddig egyetlen fordulón léphetett pályára mindkét alakulat.

 

A december eleji, bajnoki vereség miatt, lehetett törlesztenivalója a hazai csapatnak, amely gárda két kimaradójaként ezúttal a húzódással bajlódó Buzsáki Nikolettet, valamint a térdműtétje után az edzéseket a közelmúltban újrakezdő Csomós Annát említhettük A vendégeknél az NB I/B-s meccshez képest hárman is hiányoztak. Közülük egyértelműen annak a Varjú Liliánának a neve emelhető ki, aki az egygólos fővárosi sikerrel véget érő összecsapáson hétszer is eredményes tudott lenni.

 

Így kezdődött a találkozó, illetve pocsék egri rajttal. Zsadányi Sándor az ötödik percben máris kénytelen volt időt kérni, hiszen nagyon nem azt a játékot látta tanítványaitól, amit előzetesen megbeszéltek. A meglehetősen rövid idő ellenére, ekkor már 1-5 állt az eredményjelzőn, vagyis tényleg hamar komolyabb hátrányt szedett magának össze az ESC.

Szerencsére a gyors fejmosás következtében, hamar összekapta magát a társaság, és zsinórban három gólt szerezve, újból nagyon szorossá vált a mérkőzés. A játékrész további részében is néhány gólon mozgott a különbség, egy kivételtől eltekintve, amikor 10-14-nél ismét négyet pakolt közé a Kispest.

 

Meglehetősen hullámzott az egyetemisták teljesítménye, a félidő végére mégis úgy tűnt, sikerül megtalálni azt a hat mezőnyjátékost, akikkel meg lehetett közelíteni az ellenfelet. Különösen Szecsődi Laura emelkedett ki ekkoriban, illetve Kobela Tamara. A két belső poszton szereplő játékos remek találatokat szerzett, és sokat tett azért, hogy a szünet előtt ismét sikerült kiegyenlíteni (14-14).

 

Mégis budapesti előnnyel, ráadásul közte kettővel jöhetett a pihenő, két érdekes, és peches szituációnak köszönhetően. Először Alaxai Zoé ziccerét hárította a vendégek portása, de úgy, hogy az egriek beállóját hátulról, két kézzel lökték meg a lövés pillanatában. A hétméteres és a kétperces kiállítás általános megdöbbenésre elmaradt, ellenben az első felvonás legeredményesebbje, Puskás Lilla hatodik találata még éppen belefért a dudaszó megszólalása előtt.

A pihenő után elszánt egyetemisták érkeztek vissza a pályára, Kobela Tamara számára azonban befejeződött a mérkőzés. Hogyha nem lett volna elég, hogy az előző félidő végén egy szabaddobásnál komoly erővel fejbe dobták, még a kézfeje is megsérült, ráadásul olyan szinten, hogy nem tudta folytatni a játékot.

 

Leiner Bernadett viszont igen. A kapuban a második félidőt megkapó hálóőr remek védésekkel szállt be, és az igazat megvallva, a második etap első felében sok esetben ez tartotta meccsben a házigazdát. A folytatásban is, mert eltekintve attól, hogy az ötvenegyedik percben Bató Lili talpról eleresztett löketével ismét összejött az egyenlítés, ezen kívül sok mindennek nem igazán örülhettünk.

 

Merthogy a decemberi meccshez hasonlóan, ezúttal sem sikerült átlépnie egy vonalat az egri csapatnak. Hogy ez minek volt köszönhető, illetve miért hibázott nagyon sokat ismét a társaság, azt nyilván a szakvezetésnek kell majd megfejtenie, mindenesetre a végére háromgólos kispesti győzelem került a jegyzőkönyvbe. Tragédia nincs, bár a vereség, és különösképp a mutatott játék nem nevezhető pozitívnak, de van még két meccs a Ligakupa csoportkörében, január 29-én pedig még a ma esti ellenfél otthonában is lehet javítani.

 

Mestermérleg:

 

Zsadányi Sándor: - Érdemes lesz visszanézni ezt a mai meccset, mert, ha hibajavító videózást szeretnénk tartani, akkor az körülbelül hatvan perces lenne. Sok jó momentumunk nem volt, sem elől, sem hátul, de igazából most nem tulajdonítok neki óriási jelentőséget. A felkészülés második hetében járunk, egy meccsünk volt már a héten. Hogy ez volt-e a mai teljesítmény oka, azt egyelőre csak találgatjuk, remélem, csak a fáradtság jött ki a lányokon, nem pedig, hogy ennyit tudunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Ligakupa, D-csoport, 3. forduló
Eszterházy SC - Kispest NKK-Vajk 23-26 (14-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Rontó Á., Szanyi P.
ESC: Vajk – Kuti, 2, Bató 3 (1), Brettner 2, Juhász R. 1, Szecsődi 5 (2), Kiser 2. Cs.: LEINER – Bernát D. 4, ALAXAI 2, Kobela 2, Jurmann, Dohány V., Papp D. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-5, 12. p.: 5-7, 18. p.: 9-9, 24. p.: 10-14, 36. p.: 15-18, 42. p.: 17-19, 48. p.: 20-22, 54. p.: 22-24.

 

 

 

A D-csoport állása:

 

1. Kispest 4 pont, 2. Eszterházy SC 2, 3. Hajdúnánás 0.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.17.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza