Vácon sem ment

Tíz perc után eldőltek a fontos kérdések a K&H Női Kézilabda Ligában.

 

Egy nappal a GVM Europe-Vác elleni K&H Liga-meccs előtt már leírtuk, egyre többen foglalnak helyet a lelátón a csapat edzésein. Az elmúlt hetekben megszaporodott sérülések száma egyáltalán nem segíti az Eszterházy SC életét, így kis túlzással, ezen a hétvégén is a fél együttes kintről nézte a társakat.

 

Csak, hogy a lehetőségekről beszéljünk, a váciaknál egy hirtelen jött sérülés után a tavaly Dániába távozó Lakatos Rita hazatérésével pótolták a kiesett személyt, vagyis egyáltalán nem okozott problémát a helyettesítés. Ezt csak azért osztjuk meg tudósításunk elején, mert esetünkben a szegény embert az ág is húzza eset folyamatosan fennáll, és hát az igazat megvallva, elég nehezen tud ezzel mit kezdeni az együttes.

 

Szóval ilyen előjelekkel, egyáltalán nem önbizalomtól duzzadva kezdődött az élvonal nyolcadik fordulójának összecsapása egri szempontból. Sajnos azonban az eddigiekhez képest, ezúttal még a rajtot sem sikerült jól elkapni. A kilencedik perc közepén már 6-0-ra vezettek a hazaiak, avagy alaposan beragadt a kezdés.

Rossz kimondani, de olyan volt, mintha a pályán sem lettek volna az egyetemisták. A támadójáték gyakorlatilag egyáltalán nem működött, szinte még helyzeteket sem sikerült kialakítani. Sajnos a folytatás sem sikerült valami fényesen, így a félidőben már tizenegy gólos hátrányban voltak a vendégek.

 

Annyira kilátástalannak nézett ki a helyzet, hogy Debre Viktor nem is nagyon veszekedett tanítványaival, sokkal inkább azt mondta el a lányoknak, hogy elsősorban önmagukért kell kézilabdázni, a saját önbecsülésükért. Az elhangzott szavak arra voltak jók, hogy a térfélcserét követően, valamelyest mérséklődött a hazai nyomás.

 

A sok rossz dolog mellett ki kell emelni Hanczvikkel Zsanett küzdőszellemét, aki mindent próbált elkövetni annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek ellenfelükhöz az egriek, rajta kívül pedig Sári Barbara nyolc találata, ami még pozitívumot jelentett. Ezen kívül viszont nem sok minden, a végén így összesen tizennyolc gólt lőve, dupla annyit kapva, két találat híján hússzal kapott ki az Eszterházy SC.

 

 

Mestermérleg:

 

Szilágyi Zoltán: - Nekünk nagyon fontos volt ez a meccs abból a szempontból, hogy szerettük volna megmutatni, többek vagyunk, mint, amit a Fradi ellen mutattunk. Jól játszottunk, jó volt a védekezésünk. A második félidőben nagyszerűen küzdöttek az egriek, megnehezítették a dolgunkat, de azért mi is tudtunk látványos dolgokat produkálni.

 

Debre Viktor: - Gratulálok a Vácnak, nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem a félévhez is, mert úgy gondolom, aki le tud győzni egy Siófokot, és Kisvárdát, az egy nagyon jó csapat. Szimpatikus is, mert rengeteg magyar fiatal játszik itt, amihez nem igen vagyunk hozzászokva az országban. Papírforma eredmény született, ellenfelünk védekezése nagyon jó és kemény volt, lövésekig is alig tudtunk eljutni. A második félidő már vállalható volt, megpróbáltunk mindent megtenni, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát, de ez most ennyire volt jó.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


K&H Liga, 8. forduló
GVM Europe-Vác – Eszterházy SC 36-18 (16-5)
Vác, 520 néző.
V.: Kavalecz I., Kavalecz K.
VÁC: Arenhart – Jovetics 5, Hámori 5, De Souza 2 (1), Helembai, Kácsor 2 (1), Radosavljevics 7. Cs.: Suba – Iván E., Pappné Szamoránszky 4, Szabó K. 2, Lakatos R. 3 (2), Szondi Zs. 2, Káldy, Sziráki, Diószegi 4. Edző: Szilágyi Zoltán.
EKESC: Győrffy – Hanczvikkel 3, Petrovics 2, Borbély, Sári 8 (2), Kobela 1, Sallai 2. Cs.: Leiner, Tóth A. – Juhász R., Bocsi, Brettner, Sepsi 1, Buzsáki 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-0, 12. p.: 7-1, 18. p.: 11-3, 24. p.: 13-4, 36. p.: 20-6, 42. p.: 24-9, 48. p.: 28-11, 54. p.: 33-15.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/3. ill. 4/2.

 

 

 

A 8. forduló további eredményei:


Győri Audi ETO KC – Érd 40-27
EUbility Group-Békéscsaba – Kisvárda Master Good SE 29-30
DVSC Schaeffler – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 28-18
Alba Fehérvár KC – Moyra-Budaörs Handball 35-25
Dunaújvárosi KKA – MTK Budapest 28-21
Siófok KTC – FTC-Rail Cargo Hungaria

 

 

 

 

 

 

Forrás: eszterhazysc.hu, Fenyves Balázs, 2018.11.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza