Kiütöttük a Tatabányát!

A plusz tizenegy az alsóház megnyerését jelentette női pólósainknak.

 

Úgy vágott neki szombat déli, Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésének a ZF-Eger-EKE női csapata, hogy egy pont megszerzésével már biztosan elsőként zárhatja az alapszakasz második körének alsóházi részét.

 

Az egriek azonban már kezdettől fogva nyomatékosították, eszük águkban sincs pontosztozkodásra gondolni, igazából még csak szoros eredményre sem, azok után ugyanis hogy a gyors vezető gól megszerzését követően hamar egyenlítettek a vendégek, sorozatban érkeztek az újabb sárga-kék találatok.

 

Az első félidő ezen részében elsősorban Ráski Lilla és Miklós Réka szállította a gólokat, és ugyan Biros Péter továbbra is nagy gyakorisággal forgatta lapjait, ez mit sem látszott csapata teljesítményén. A hatékony támadójáték mellett remekül működött a hátsó alakzat is, így fordulhatott elő az, hogy a második TVSE-gól elég későn, a tizenharmadik percben született.

Ekkor egyébként a másik oldalon már nyolc eredményes akciót láthattunk, és mivel a térfélcseréig még Pap Médea is megeresztett egy kétkapufás bombát, illetve szintén a léc segítségével Ráski Lilla negyedjére is pontosan célzott, a félidőben 10-2-nél tartottunk.

 

Komoly bajt a fordulás után sem tapasztaltunk, bár valamelyest szorosabbá vált az összecsapás. Lehet, hogy az első két játékrészben kialakított túlzottan komoly előny tudatában, de tény, a folytatásban kisebb intenzitásban vízilabdázott a házigazda, ezzel pedig a tatabányaiaktól is láthattunk pontos támadásbefejezéseket.

 

Persze, ettől még továbbra sem veszélyeztette semmi sem az egriek győzelmét, az utolsó felvonásban ezért már a kétszámjegyű különbség kiharcolására is rámehettek a sárga-kékek. Erre összességében huszonnyolc percet kellett várni, Ráski Lilla hatodik találata legalábbis már 16-6-os eredményt mutatott.

 

A záró játékrészben egyébként már nem Horváth Anna állt a hazai kapuban, hanem a serdülő korú Podlovics Anna, akinek több védés is fűződött a nevéhez. A vége 18-7 lett, vagyis újabb nagyon komoly különbségű diadal, ami bizonyítja, egyáltalán nem az alsóházban van a helye a ZF-Eger-EKE-nek.

 

Mestermérleg:

 

Biros Péter: – Én is szorosabb mérkőzésre számítottam, de nyilván nem bánom, hogy ez így alakult. Gratulálok a csapatnak, örültem, hogy ilyen jól játszottunk. Jól reagáltunk az előttünk adódó helyzetekre, és tényleg két negyed alatt eldöntöttük a mérkőzést. Még egyszer le a kalappal a lányok előtt, és jó szórakozást nekik estére!

 

Zantleitner Krisztina: – Sokkal szorosabb meccset szerettünk volna játszani, sajnos így alakult. Már az első két negyedben nagyon figyelmetlenek voltunk, amiből olyan helyzetek adódtak a hazaiak előtt, amiket ki is használtak. Nem nagyon volt kapusteljesítmény sem, nem volt ez egy szerencsés meccs.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I., nők, alapszakasz 2., alsóház, 6. forduló
ZF-Eger-EKE – Tatabányai Vízmű SE
18-7 (5-1, 5-1, 4-4, 4-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző.
V.: Fodor R., Bereczki M.
EGER: Horváth A. – Jenes 1, Szűcsné Fekete, Kékesi B. 1, Ráski 6, Parkes 2, Miklós R. 4. Cs.: Podlovics A. – Pap M. 1, Hornyák S., Szilágyi Sz., Molnár D., Kocsis Sz. 2, Tóth A. 1, Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
TVSE: Zirighné Sós – Szellák 2, Pintér P. 1, Bicskei 2, Tátrai, Bors 1, Ritz. Cs.: Prágay – Zantleitner N. 1, Jenei, Antalóczy. Edző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 5/3. ill. 7/0.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 8-1, 8-2, 10-2, 10-4, 12-5, 14-6, 17-6, 18-7.

 

 

 

Az alsóház 6. fordulójának másik mérkőzésén:

 

BVSC II. – UVSE II. 5-17

 

 

 

 

 

 

Forrás: egrivizilabda.hu, Fenyves Balázs, 2017.02.11.

(FOTO: Fehér Anna)


< Vissza