Nyolcadjára sikerült

Az alsóház startjáig kellett várni az első ZF-Eger-EKE győzelemre.

 

Idén először szerepelhettek tétmérkőzésen a ZF-Eger-EKE női játékosai, hiszen már 2017 első hétvégéjén vízbe kellet ugrani az első osztályú bajnokság első alsóházi mérkőzésén. Az ellenfelet az UVSE második számú gárdája jelentette, és bár ebben a szezonban még nem sikerült pontot szerezniük a sárga-kékeknek, mindenképp ők számítottak a találkozó esélyeseinek.

 

Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás, az első hat találatot legalábbis a házigazda szerezte. Az egriek magabiztosan építették támadásaikat, elsősorban a Miklós Réka, Hornyák Stella, Rebecca Parkes hármasnak köszönhetően. Persze, hátul is jól működött a gépezet, Horváth Anna remekül állt a lábán.

 

Így fordulhatott elő az, hogy az első vendég gólra tizenhárom percet, vagyis több mint másfél negyedet várni kellett. Az a bizonyos jég megtörése sem jelentett ugyanakkor fordulatot fővárosi részről, a hazaiak továbbra is jól őrizték kapujukat a góltól, ezért a folytatás is egyértelműen zajlott.

A félidőben így már 7-1-es állást jegyezhettünk, Biros Péter pedig ekkor már minden játékosának bizalmat szavazhatott. Így kerülhetett vízbe Aranyi Réka is a kapuban, vagyis tényleg mind a tizennégy nevezett hazai pólós kivette a részét a magabiztos sikerből.

 

A térfélcsere utáni időszak gyakorlatilag formaságot jelentett, de természetesen ezek a percek is nagyon hasznos játékperceket jelentettek a házigazdának. Az utolsó negyedben aztán már a közte tíz is kialakulhatott, Hornyák Stella emberelőnyös találata révén, amiben azért az addig négyszer eredményes Ráski Lilla is főszerepet vállalt.

 

Összességében egy nagyon sima mérkőzést nyert meg a ZF-Eger-EKE, amely így első pontjait szerezte meg a bajnokságban. Legközelebb egy fokkal biztosan nehezebb találkozó vár a társaságra, január 21-én ugyanis a BVSC II. együtteséhez látogatnak a sárga-kék lányok.

 

Mestermérleg:

 

Biros Péter: - Örülök, mert végre nyertünk, a gólaránnyal pedig nem foglalkozom, mint azzal sem, hogy reális volt-e ez a nagy különbség. A lényeg az, hogy jól játszottunk és megérdemelten nyertünk. Viszont látszott az is, hogy még nagyon sok munka vár ránk, menni kell tovább, azért, hogy a céljainkat elérhessük.

 

Tóth Zoltán: - Ennél azért jobb mérkőzésre számítottam. Olyan hibákat követtünk el, amiket már nem szoktunk. Nekünk ezekből a mérkőzésekből tanulnunk kell, mert az nyilvánvaló, hogy az Eger jobb csapat nálunk. A lányoknak pedig élményt jelent ilyen szintű játékosok ellen játszani. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben lesz ennél lényegesen jobb teljesítményünk is.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I., nők, alapszakasz 2., alsóház, 1. forduló
ZF-Eger-EKE – UVSE II.
12-1 (4-0, 3-1, 3-0, 2-0)
Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző.
V.: Mucskai P., Tordai G.
EGER: Horváth A. – Kékesi B., Szűcsné Fekete, Jenes, Ráski 4, Parkes 2, Miklós R. 2. Cs.: Aranyi – Pap M. 2, Hornyák S. 1, Szilágyi Sz., Kocsis Sz., Tóth A. 1, Puskás Á. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
UVSE: Varga Cs. – Valentin 1, Hidas, Gyárfás D., Ádám E., Bartus, Baksa V. Cs.: Pápai – Vogt V., Vida, Tóth I., Mucsy, Faragó K., Hajdú R. Edző: Tóth Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 10/0.
Ötméteresből: 3/2. ill. –
Kipontozódott: Valentin a 24. percben.
Az eredmény alakulása: 6-0, 6-1, 12-1.

 

 

 

Az alsóház első fordulójának másik mérkőzésén:

 

Tatabányai VSE – BVSC II. 16-5

 

 

 

 

 

 

Forrás: egrivizilabda.hu, Fenyves Balázs, 2017.01.08.

(FOTO: Sulyok Erika)


< Vissza