Visszavágtunk a Tatabányának

Szerdai mérkőzésen nyertek öt góllal a ZF-Eger-EKE női pólósai.

 

Elég gólszegényen kezdődött a szerda ebéd után kezdődő Tatabányai Vízmű SE – ZF-Eger-EKE női bajnoki mérkőzés, legalábbis az első negyedben mindössze egyetlen találat született. Mivel azonban ez az egy gól egri játékos nevéhez fűződött, egyértelműen a mieink kezdtek jobban.

 

Kellett is ez a fajta határozott start, hiszen ősszel nagy fájdalmat jelentett a tatabányai vereség, ami gyakorlatilag az alsóházi szerepléshez vezetett. Éppen ezért a visszavágás vágya is fűtötte a vendégeket, akik tehát az első játékrészben teljesen lezárták kapujukat.

 

Szerencsére a második etap is inkább a mieink szája szerint zajlott, Szűcsné Fekete Krisztina, valamint Kékesi Borbála akciógóljaival ugyanis már 0-3 állt a hazai eredményjelzőn. Majd' tizenöt percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a TVSE egyáltalán betaláljon, ám mivel a tegnap este még válogatott mérkőzésen szereplő Rebecca Parkes-nak is volt szava az első félidőben, maradt féltvánál a közte három.

A térfélcserét követő első játékrész is hasonlóan kezdődött, ahogyan az előtte lévő abbamaradt, Parkes-góllal, sőt gólokkal. Ez a találkozó tehát teljesen másként alakult, mint a három hónappal ezelőtti, ami mindenképpen örömteli, egyben pedig abszolút visszaigazolódni látszik az a sok munka, amit a lányok Biros Péterrel és Kelemen Attilával az elmúlt időszakban elvégeztek.

 

Ami a meccs menetét illeti, a remek első félidő és a hasonlóan jó harmadik felvonás révén elég hamar eldőlt a három bajnoki pont sorsa, ezért a folytatásban egyáltalán nem kellett izgulni, és egyáltalán félteni a sárga-kékeket. Még a játékrész vége előtt ráadásul Kocsis Szabina is betalált, amivel már hattal úszott el a vendég gárda.

 

Néha-néha a házigazda is jelentett veszélyt az egri kapura, mint például Szellák Csenge (aki az októberi 9-8-as csatán hatszor is eredményes tudott lenni), ám mivel Miklós Réka még nyolc másodperccel a negyed vége előtt meg tudott villanni, visszaállt az addigi legnagyobb differencia.

 

Hogyha esetleg valakinek lett volna még némi kétsége a végeredmény tekintetében, nos, Ráski Lilla hamar szertefoszlatott mindenfajta hazai reményt, akciógóljával legalábbis már 9-2-es állásnál jártunk. Más kérdés, hogy ezek után úgy beindultak a csapatok, aminek elég komoly gólparádé lett a vége, de ezzel együtt sem tudtak komoly közelségbe érkezni a tatabányaiak. Összességében így öt találattal bizonyult jobbnak a ZF-Eger-EKE, amivel most már vezeti is alsóházi csoportját.

 

 

Mestermérleg:

 

Biros Péter: – Annak ellenére, hogy az első negyedben négy-öt száz százalékos helyzetünkből csak egy gólt tudtunk szerezni, végig magabiztosan vezettünk. Fegyelmezetten játszottunk, amit pedig elterveztünk, azt megvalósítottuk. Ma még lehet ezzel a sikerrel foglalkozni, de holnaptól már készülünk az UVSE II. elleni meccsre, és természetesen gratulálok a lányoknak!

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I., nők, alapszakasz 2., alsóház, 3. forduló
Tatabányai Vízmű SE – ZF-Eger-EKE
6-11 (0-1, 1-3, 1-4, 4-3)
Tatabánya, V.: Bene P., Homonnai D.
TVSE: Zirighné Sós – Szellák 1, Jenei, Bicskei, Tátrai 1, Bors, Gerendás M. 2. Cs.: Pintér P. 2, Ritz, Zantleitner N.
Edző: Zantleitner Krisztina.
EGER: Horváth A. – Kékesi 1, Szűcsné Fekete 1, Jenes 1, Ráski 1, Parkes 4, Miklós R. 2. Cs.: Pap M., Kocsis Sz. 1, Tóth A., Hornyák S., Puskás Á., Molnár D. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
Gól – emberelőnyből: 10/3. ill. 9/1.
Az eredmény alakulása: 0-3, 1-3, 1-7, 2-7, 2-9, 4-9, 5-10, 6-11.

 

 

 

Az alsóház 3. fordulójának másik mérkőzésén:

 

UVSE II. – BVSC II. 17-7

 

 

 

 

 

 

Forrás: egrivizilbda.hu, Fenyves Balázs, 2017.01.26.

(FOTO: Sulyok Erika, archív)


< Vissza